salat
SPONSORERET indhold

Spid & bulgursalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Saftigt kød og en enkel salat − med citrusfrugter selvfølgelig.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Nørregaard
23. aug. 2013 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

400 g skinkesmåkød i tern
ca. 2 tsk rød karrypasta
2 tsk olie
BULGURSALAT:
1,5 dl bulgur
1,5 dl kogende vand
reven skal af: 1 citron, 1 appelsin, 1 lime
saft af: 1 citron, 1 appelsin, 1 lime
½ fintsnittet rødløg
1 håndfuld rucola
125 g flækkede, udkernede cherrytomater.
APPELSINDRESSING:
2 spsk sukker
reven skal af 1 appelsin
saft af 1 appelsin
1 spsk lys balsamico
2 spsk olivenolie

Sådan gør du:

Kom bulgur i en skål, hæld kogende vand over og tilsæt citrussaft. Lad bulguren trække, til den har opsuget al væde. Rør den derefter med reven citrusskal og de øvrige ingredienser. Smelt sukker og appelsinskal i en tør pande, til sukkeret er gyldent og karamelagtigt. Flyt panden fra varmen og rør appelsinsaft, balsamico og olie i, smag til med salt og peber og bland dressingen med bulgursalaten. Kom kødet i en skål, vend det med karrypasta og olie, sæt det på træspid og steg det i en stor varm pande eller på grill i 3 minutter på hver side. Server de varme kødspid til salaten.

Energi pr. person: 370 kcal, fedt 29%, protein 27%, kulhydrat 44%