Crumble
SPONSORERET indhold

Sprød sommercrumble

Crumble kage med dejlige sommerbær.

Foto: Tia Borgsmidt
13. jul. 2016 | Opskrift | BoligLiv

Sommercrumble


Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(6-8 pers.)

500 g jordbær
200 g hindbær
2 ferskner eller nektariner
2 spsk. sukker

Crumbledej:
120 g smuttede mandler
60 g hvedemel
60 g speltflager eller
grovvalsede havregryn
120 g sukker
120 g smør

Tilbehør: vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum

1. Tænd ovnen på 180 grader. Skyl, nip og rens bærrene. Halver ferskenerne, og skær i tern. Vend bær med ferskener og sukker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad.

2. Hak mandlerne groft, og vend med hvedemel, speltflager og sukker. Smuldr smørret heri. Fordel dejen over bærrene.

3. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30 min., til den er gylden og sprød. Server lun med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

TIP
Prøv også desserten i en lettere version med 2 dl græsk yoghurt 10 % rørt med 2 spsk. flormelis og lidt vaniljesukker.

► SE OGSÅ: Bærkage med kokoscrumble
► SE OGSÅ: Jordbærmuffins med mandelcrumble
► SE OGSÅ: Chokolade whoopies med hindbær-nougatcreme