Stegt rødspætte med nye kartofler og persillesauce
SPONSORERET indhold

Stegt rødspætte med nye kartofler og persillesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nye kartofler er en af sommerens smagsmæssige højdepunkter, her får du en klassiker, som nok indskriver sig på en af sommerens favoritter i de fleste familier.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
05. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

4 rensede rødspætter
1 æg
2 dl rasp
salt, peber
smør evt. blandet med mild olivenolie til stegning
Persillesauce:
30 g smør
2 spsk. hvedemel
ca. 4 dl bouillon f.eks. fiske- el. hønsebouillon
salt, peber
ca. 3 spsk. hakket persille
salt, peber
Pynt:
persillekviste og citronbåde
Tilbehør:
nye kogte kartofler

  1. Vend rødspætterne i sammenpisket æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
  2. Steg rødspætterne på panden, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Ved servering pynt da med persillekviste og citronbåde.
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring.
  4. Smag saucen til med persille, salt og peber.