Stegte sild
SPONSORERET indhold

Stegte sild

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav dine egne lækre julesild.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
14. nov. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Eddikelage:
2 dl sukker
2½ dl æble- el. lagereddike
2 tsk. sorte peberkorn
evt. 1 spsk. hakket frisk rosmarin
1 rødløg
Desuden:
8 sildefileter
1 dl rugmel
salt, peber
20 g smør
Pynt:
rosmarin- el persillekviste, løgringe og evt. lidt finthakket rød chili

  1. Kog sukker og eddike sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Bland sorte peberkorn, evt. rosmarin og løg i skiver i lagen, og kog det sammen 4-5 min. Afkøl lagen.
  2. Vend sildefileterne i rugmel blandet med salt og peber. Steg dem i smør, til de er gyldne og gennemstegte. Kom sildene i en skål, og hæld marinaden over, mens de stadig er lune. Lad sildene trække i køleskabet 2-3 timer. Pynt evt. med rosmarin, løgringe og evt. chili.