Strutter og kringler

Strutter og kringler - opskrift fra Hendes Verden

Strutter og kringler

Det er et lille nulevende fortidsminde, vi spiser, når vi skal have strutter til fastelavn. Det er hyggeligt at tænke på, og derfor tilsætter vi lidt fint fuldkornsmel, så bagværket får lidt af sin oprindelige karakter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 12 stk.

1 dl kærnemælk
2 dl mælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1 1/2 tsk. salt
1 æggeblomme
150 g Mild fuldkornsmel
ca. 275 g mel
Æggehvide til pensling evt. kommen eller nigellafrø til drys

  1. Bland kærnemælk, lunken mælk, smuldret gær, sukker, salt, æggeblomme samt 150 g Mild fuldkornsmel, og pisk det hele grundigt sammen. Lad det hvile ca. 45 min. et lunt sted.
  2. Ælt færdig med det mel, dejen kan tage, og del den i to portioner. Den ene portion trilles til 6 boller og formes til strutter – klip et dybt kryds i hver bolle, og træk ”armene” ud i korsform. Læg strutterne til hævning. Den anden portion deles også i 6, trilles til lange pølser og formes til kringler. Både strutter og kringler efterhæver ca. 45 min., inden de pensles med æggehviden. Kringlerne kan drysses med kommen eller nigellafrø og begge dele bages ved 200 gr. i ca. 12 min.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavn og Bageopskrifter