Surbrød med cheddar
SPONSORERET indhold

Surbrød med cheddar

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sprødt og indbydende brød med en fin stribe cheddar indeni.

Af: Karen Hare Foto: Thomas Hergaard
03. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
1 brød

Ingredienser

1 1/2 dl kærnemælk
1 1/2 dl mælk
25 g gær
1 1/2 tsk. salt
ca. 450 g Mild hvedemel(Schulstad) eller sigtemel
ca. 100 g revet cheddar
sammenpisket æg
masser af kommen

  1. Bland kærnemælk, mælk, smuldret gær, salt og 200 g mel sammen. Lad blandingen stå 45 min., inden den æltes færdig med det mel, den kan tage. Pas på, den må ikke blive stiv eller tung, og den bliver ved med at være lidt klistret. Drys mel på bordet, og vend dejen ud. Drys med mel, og tryk og rul den ud i en firkant, der er ca. 1 cm tyk.
  2. Drys med revet cheddar og rul dejen sammen. Læg den til efterhævning på pladen i ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med kommen. Rids overfladen, og bag brødet ca. 25 min. ved 200 gr.