Surdejsboller med kerner
Foto: Tia Borgsmidt Saftige surdejsboller fyldt med kerner.

Saftige surdejsboller med kerner

De mange kerner gør disse boller dejlig saftige og fyldige. Kernebollerne er perfekte på morgenbordet og smager skønt.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 15 Person(er)

  • 150 g knækkede hvedekerner
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 4 dl vand
  • 250 g surdej (se boks nederst)
  • 1 dl vand
  • 10 g salt
  • 2 spsk. sirup, gerne maltsirup
  • 450 g hvedemel

Desuden:

  • lidt madolie til hænderne
  • 1 sammenpisket æg til pensling og 2 dl rugflager eller havregryn til drys

Sådan gør du:

  1. Kog de knækkede hvedekerner og fuldkornshvedemel op i 4 dl vand ca. 1 min. Afkøl, til det er lunkent.
  2. Bland kerneblandingen med surdej, 1 dl vand, salt og sirup. Tilsæt hvedemel, og rør dejen sammen, den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Brug gerne en køkkenmaskine med dejkrog. Lad dejen hæve tildækket 3-4 timer.
  3. Tag lidt madolie på hænderne, og form 15 aflange boller af dejen. Fordel dem på bagepapir på et par plader. Lad dem efterhæve ca. 1 time under et rent klæde. Pensl med sammenpisket æg, og drys rugflager over.
  4. Bag kernebollerne ca. 20-25 min. ved 225 gr.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan laver du surdej:

Trin 1, dag 1:
2½ dl koldt vand
150 g hvedemel

  1. Rør vand og mel sammen i et stort glas. Dæk med husholdningsfilm, prik et par små huller i plasten.
  2. Lad det stå 3 dage ved køkkentemperatur.

Trin 2, dag 3:
2½ dl koldt vand
150 g hvedemel

  1. Bland surdejen med vand og hvedemel. Dæk med husholdningsfilm, prik et par små huller i plasten. Lad blandingen stå 1 dag ved køkkentemperatur. Nu er surdejen klar. Tag halvdelen af surdejen fra (400 g), og kom i et glas. Læg husholdningsfilm over, og stil i køleskabet, så har du en surdej. Følg blot trin 2, næste gang du skal bage.

Tip:

Maltsirup kan du købe i større supermarkeder eller hos Matas. Det giver brød og boller en ekstra aromatisk smag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Surdej og Bageopskrifter