SPONSORERET indhold
Saftige surdejsboller med kerner
De mange kerner gør disse boller dejlig saftige og fyldige. Kernebollerne er perfekte på morgenbordet og smager skønt.
15
Ingredienser
- 150 g knækkede hvedekerner
- 100 g fuldkornshvedemel
- 4 dl vand
- 250 g surdej (se boks nederst)
- 1 dl vand
- 10 g salt
- 2 spsk. sirup, gerne maltsirup
- 450 g hvedemel
Desuden:
- lidt madolie til hænderne
- 1 sammenpisket æg til pensling og 2 dl rugflager eller havregryn til drys
Sådan gør du:
- Kog de knækkede hvedekerner og fuldkornshvedemel op i 4 dl vand ca. 1 min. Afkøl, til det er lunkent.
- Bland kerneblandingen med surdej, 1 dl vand, salt og sirup. Tilsæt hvedemel, og rør dejen sammen, den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Brug gerne en køkkenmaskine med dejkrog. Lad dejen hæve tildækket 3-4 timer.
- Tag lidt madolie på hænderne, og form 15 aflange boller af dejen. Fordel dem på bagepapir på et par plader. Lad dem efterhæve ca. 1 time under et rent klæde. Pensl med sammenpisket æg, og drys rugflager over.
- Bag kernebollerne ca. 20-25 min. ved 225 gr.
Sådan laver du surdej:
Trin 1, dag 1:
2½ dl koldt vand
150 g hvedemel
- Rør vand og mel sammen i et stort glas. Dæk med husholdningsfilm, prik et par små huller i plasten.
- Lad det stå 3 dage ved køkkentemperatur.
Trin 2, dag 3:
2½ dl koldt vand
150 g hvedemel
- Bland surdejen med vand og hvedemel. Dæk med husholdningsfilm, prik et par små huller i plasten. Lad blandingen stå 1 dag ved køkkentemperatur. Nu er surdejen klar. Tag halvdelen af surdejen fra (400 g), og kom i et glas. Læg husholdningsfilm over, og stil i køleskabet, så har du en surdej. Følg blot trin 2, næste gang du skal bage.
Tip:
Maltsirup kan du købe i større supermarkeder eller hos Matas. Det giver brød og boller en ekstra aromatisk smag.