Nudler
SPONSORERET indhold

Thaiinspireret nudelret

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fisk på en helt ny måde

Af: Lone Helleskov og Susanne Engelstoft Rasmussen
11. nov. 2011 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

400 g fiskefilet af lyssej, torsk, kuller, brosme eller havkat

NUDLER:
400 g risnudler

SAUCE:
1½ spsk tom yum-pasta
2 spsk olie, evt. kokosolie
1 spsk palmesukker
(eller muscovado light brown)
3 spsk sojasauce
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 spsk fiskesauce

GRØNT:
1 bundt asparges
200 g sukkerærter
4 forårsløg
1 håndfuld kørvel eller thaibasilikum

Skær fisken i tern og læg dem på noget køkkenrulle. Kom tom yum-pasta i en gryde med olie og sukker, og varm det forsigtigt op. Tilsæt sojasauce, kokosmælk og fiskesauce. Kog op og sluk for blusset. Knæk den nederste del af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Skær sukkerærter og forårsløg i passende stykker. Kog asparges, sukkerærter og forårsløg i letsaltet vand et minut og tag dem op med hulske. Brug kogevandet til risnudlerne senere. Læg fisken i saucen, varm den op og sluk for blusset. Kog risnudlerne, til de er akkurat færdige. Vend sauce, grønsager og nudler forsigtigt sammen, og drys med kørvel eller thaibasilikum.


TIP:
Drys gerne med forskellige friske krydderurter for eksempel koriander, thaibasilikum, dild eller kørvel – det både smager godt og pynter.