Tortellini med spinat og bolognese
Foto: Tia Borgsmidt Tortellini serveret med den klassiske bolognesesauce!

Tortellini med spinat og bolognesesauce

Bolognese er et sikkert hit hos både børn og voksne! Prøv denne skønne opskrift på tortellini med spinat og bolognesesauce, der smager himmelsk og er nem at lave. Pasta med kødsovs på en ny og spændende måde:

printer Print
plate 4 personer

1 løg
2 stilke bladselleri
1 gulerod
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
50 g bacon i små tern
400 g hakket oksekød eller hakket kylling
1 ds. flåede hakkede tomater
3 spsk. tomatkoncentrat, gerne fra tube
2 tsk. tørret oregano
2 dl bouillon
salt og peber
500 g pasta f.eks. friske tortellinier med spinat
150 g frisk spinat

Pynt:

evt. frisk basilikum

Tilbehør:

friskreven parmesan.

Sådan gør du:

  1. Hak løget. Skær bladselleri og gulerod i mindre stykker, og hak dem herefter fint evt. i en foodprocessor.
  2. Hak også hvidløgsfeddene fint. Svits grøntsagerne i olien i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med til det har skiftet farve.
  3. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat, oregano og bouillon.
  4. Lad saucen simre ca. 30 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  5. Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Skyl spinaten grundigt, og kog den med det sidste min. af pastaens kogetid.
  6. Afdryp spinat og tortellini i en si.
  7. Server tortellinierne med spinat og kødsaucen. Pynt evt. med basilikum og giv parmesan til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Kødsovs, Pastaretter og Hovedret