Vandbakkelseskrans med mokkacreme
SPONSORERET indhold

Vandbakkelseskrans med mokkacreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god kaffekage

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
24. jun. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

1 portion vandbakkelsesdej
Mokkacreme:
3 dl flormelis
150 g usaltet smør
2 past. æggeblommer (1bæger)
2 spsk. instant kaffepulver
2 spsk. kogende vand
2½ dl piskefløde
Glasur:
75 g smeltet mørk chokolade
2 dl flormelis
2 spsk. smeltet smør
Pynt:
Friske bær
Vandbakkelsesdej:
2 1/2 dl vand
100 g smør
100 g hvedemel
1 knsp. salt
2-3 æg

  1. Vandbakkelser: Kog vand og smør sammen i en gryde. Kom alt hvedemelet i på en gang, og rør, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen, og rør salt i, køl dejen lidt af. Pisk æggene i dejen at ad gangen med en håndmikser. Pisk evt. æggene let sammen inden, så er det nemmere at tilsætte dem lidt ad gangen. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
  2. Fordel dejen i to ringe på bagepapir. Diameter ca. 22 cm, og hullet i midten skal være ca. 10 cm.
  3. Bag kransene ved 200 gr. i ca. 25-30 min. på midterste ovnribbe. Åbn ikke ovnen de første 15 min., så vil vandbakkelserne nemlig falde sammen.
  4. Pisk flormelis og smør luftigt. Pisk æggeblommerne i. Udrør kaffepulveret i vandet, og rør det i. Pisk fløden til skum, og vend det i. Fyld det i kransene.
  5. Rør glasuren sammen, og fordel det på toppen af kransene. Pynt med friske bær.