Goi gà - vietnamesisk salat med kylling
SPONSORERET indhold

Vietnamesisk salat med kylling og papaya

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Salaten kan udgøre et aftensmåltid, hvis du spiser brød til. Den er også velegnet til frokost.

Af: Mette Mølbak Foto: Fra Mette Mølbaks bog, Kål
25. dec. 2015 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

400 g hvidkål
2 gulerødder
2 forårsløg
2 stegte kyllingebryster eller rester fra en kylling (300-400 g)
1 grøn, umoden papaya, alternativt mango
1 rød chili
1 dl saltede peanuts, grofthakket
1 bundt koriander eller vietnamesisk mynte

Dressing:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
saft af 1 lime
2 spsk fiskesauce
1 spsk risvineddike havsalt

Sådan gør du: Snit hvidkålen så fint som muligt med en mandolin eller lignende. Kom den i en rummelig skål. Snit ligeledes guleroden i fine strimler, og kom den i skålen. Rens forårsløgene, skær dem i fine ringe og kom dem i skålen. Hak skalotteløg og hvidløg til dressingen fint. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend det rundt i skålen med kål, gulerødder og løg. Pluk eller skær kyllingekødet i mindre stykker, og kom det ved.

Skær papaya i tern eller fine strimler og kom dem i salaten. Skær chilien i ringe og vend den med rundt i salaten. Fjern evt. kernerne fra chilien, hvis du ønsker en mindre stærk salat. Hak de saltede peanuts groft og kom dem over salaten. Kom masser af koriander eller vietnamesisk mynte over og server.

Tip! Vietnamesisk mynte minder om koriander i smagen, men er skarpere. Spørg efter den hos din grønthandler.