Vildtgryde med svampe
Det er sæson for vildt, hvis du ikke lige har en jæger i familien har mange supermarkeder vildtkød på frost.
Ingredienser
500-600 g dyrekød i tern, f.eks. rådyr el. kronhjort
30 g smør
2 løg
200 g kantareller el. champignon
1-2 spsk. friskhakket
rosmarin
1 spsk. æblegele
5 dl vildt- el. hønsebouillon
1 spsk. majsstivelse
1 dl fløde
evt. saucekulør
Ristede persillekartofler:
1 kg små kartofler
2 spsk. olie
3-4 spsk. hakket persille
salt, peber
Tilbehør:
kogte grønne bønner
Sådan laver du vildtgryde
1. Brun kødet i en stegegryde i smør. Hak løgene, og brun dem med. Rens kantarellerne, og skær dem i mindre stykker. Svits kantarellerne med. Tilsæt
rosmarin, æblegele og bouillon. Kog ragouten ca. 1 time, til kødet er godt
mørt.
2. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i ragouten. Kog kort igennem,
og smag til med salt og peber. Giv evt. retten lidt farve med saucekulør.
3. Skrub kartoflerne, og kog dem ca. 18 min. i letsaltet vand. Afdryp dem,
og steg dem gyldne i olie på en pande. Vend persille i kartoflerne. Krydr med
salt og peber.