Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Vodkasyltede kirsebær
Foto: Jesper Glyrskov

Vodkasyltede kirsebær - opskrift fra Hendes Verden

Vodkasyltede kirsebær

Disse kirsebær er fine som tilbehør til chokoladekage sammen med flødeskum eller til is.

1 glas
Print

500 g kirsebær
350 g sukker
1 dl vodka
1 stang vanille

  1. Skyl kirsebærrene, og udsten dem. Bring bærrene langsomt i Vodkasyltede kirsebær kog med sukkeret. Flæk vanillestangen, og kom den i.
  2. Kog ca. 10 min. under låg. Skum af. Tag gryden af varmen, og rør vodka i.
  3. Kom kirsebær og lage i et rent og skoldet glas. Vaniljestangen kan sagtens lukkes nede i et af glassene, denne vil så få ekstra vanillesmag.
  4. Luk straks glasset til, og opbevar den i køleskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Syltning og Kirsebær