Adam Aamann
SPONSORERET indhold

Adam Aamann: "Jeg elsker tatar"

Adam Aamann er kendt for sine nutidige fortolkninger af smørrebrød. I 2012 åbnede han en restaurant i New York – de hippe Newyorkere skal nemlig også lære at elske det danske smørrebrød.

Af: ALT for damerne
18. maj. 2013 | Mad | ALT for damerne

Hvad og hvor spiste du i går?
– Derhjemme. Ungerne er på ferie hos farmor, så vi arbejdede sent og fik takeaway fra et nyåbnet thaikøkken i nabolaget, som jeg havde hørt godt om. Jeg havde nok lidt for høje forventninger og led (som næsten altid med takeaway) afsavn efter friske krydderurter, syre og generel tilsmagning og autenticitet i maden. Det var spild af et måltid og en bekræftelse i, hvor utroligt nemt man kan slippe af sted med at lave dårlig mad i Danmark.

Hvad har du altid i dit køleskab?
– Løg, mælk, oste, god vanilje, hjemmelavet syltetøj og syltede grønne tomater.

Hvad er din livret?
– Det er 100 % afhængigt af humør og sæson – en tung braiseret ret med grov mos er fantastisk i det kolde vinterhalvår, men er jo fuldstændig malplaceret på en varm forårs- eller sommerdag. Generelt elsker jeg jo bare mad, der er tilberedt med omsorg af gode råvarer og ikke mindst ordentligt smagt til.

LÆS OGSÅ: Alexander Kølpin: Man må ikke overkoge

Hvilket stykke smørrebrød er din favorit?
– Jeg elsker tatar. Det er aldrig lykkedes mig at blive bare en lille smule træt af tatar! På Aamanns rører vi vores tatar af inderlår fra himmerlandsokse med grov sennep, lidt rapsolie, salt og peber og serverer den med æggecreme, sprøde kartofler, kapers, cornichoner og estragon – sådan en lille smule frankofilt i det.

Hvilken slags mad forbinder du med din barndom?
– Jeg husker mest af alt de frugter, bær og grøntsager, som vi selv plukkede, høstede og spiste lige efter. Jordbær, aspargeskartofler, kirsebær, pærer, gulerødder, rødbeder, svampe etc. Jeg er fra barnsben vokset op med hjemmedyrket grønt. Smagen af de ting står helt skarpt i min hukommelse.

Hvilken restaurant er din favorit?
– En af de restauranter, som, jeg oftest vender tilbage til i København, er Damindra. Det er en japansk restaurant, der formår at lave helt eventyrlig god sushi. De har fuldstændig kontrol med det og elsker det samtidig.

LÆS OGSÅ: Thomas Herman: "Rod i køkkenet gør mig vanvittig"