Rabarbersaft med ingefær fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Rabarbersaft med ingefær

Hjemmelavet rabarbersaft smager af sol og sommer.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
01. jun. 2015 | Mad | Hjemmet

Jeg har trippet rundt om vores rabarberbed den sidste måneds tid for at være sikker på, at jeg fik fingre i de første pink stængler. Det er en sand fornøjelse at trække dem op af jorden og høre det lille svup, når stænglen slipper planten.

Prøv også min opskrift på rabarbermuffins med hvid chokolade TRYK HER

Prøv også min opskrift på rabarbercurd TRYK HER


Den første høst forvandlede jeg til en klassik marmelade og så denne smukke rabarbersaft. For at den ikke skal blive alt for sød har jeg puttet lidt ingefær i. Du kan evt. erstatte ingefær med et par kardemommekapsler.

Ca. 1½ liter saft
Arbejdstid:
20 min.
Kogetid:
5 min. 

500 g rabarber (renset vægt)
250 g rørsukker
1 citron
1 liter vand
2 cm frisk ingefær
1 stang vanilje

1. Rens rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukker, citronsaft og vand.

2. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver.

3. Flæk vaniljekornene, og skrab kornene ud.

4. Kom ingefærskiver, vaniljekorn og den tomme vaniljestang ned i gryden. Lad det koge i 5 min., sluk for blusset, og lad saften afkøle.

5. Hæld saften igennem en sigte (eller et klæde), og kom den på en skoldet flaske. Saften kan holde sig i køleskabet i et par uger. Fortynd saften med vand efter smag.

 

Tip: Skal det være lidt festligt, kan du fortynde saften med danskevand eller cava.