Elle Fanning

Foto: Getty Images

Negletrend 2021

Er du klar til sæsonens nye negletrend?

Denne sæson skal dine negle have buler og 3D-mønstre, for en ny negletrend har ramt sommerlandet. ”3D jelly nails” hedder den – og spørgsmålet er så bare, om du er klar?

Det er vist ikke længere nogen hemmelighed: Dine negle er på mange måder din vigtigste accessory.

LÆS OGSÅ: Pinterest har talt: Sådan skal dine negle se ud i 2021

I mange år har det været hot at smukkesere sine negle med bl.a. fransk manicure eller røde nuancer. Udødelige klassikere, der nok aldrig rigtigt går af mode, men som alligevel har måtte vige pladsen de seneste par år til fordel for lange gelénegle og nail art.

Fra indie til jelly nails

Først på året udråbte vi – og Pinterest – indie nails, som den helt store dille denne sæson. Indie nails hittede især blandt Generation Z’ere, som naturligvis fik flere og flere, også ikke-Gen Z’ere til at male deres neglespidser i fine farver og andre kreative mønstre.

Og i kølvandet på dét har en anden tendens set dagens lys. Der er på mange måder tale om endnu en trend, som opfordrer til fri leg. Vi taler om 3D jelly nails (3D gelénegle), der florerer på bl.a. Instagram.

Følger man neglekunstnere som Miki Higuchi, Nic Tran og Fleury Rose tegner der sig nemlig et mønster af, at dine negle skal være voluminøse, ja, i 3D, og med alverdens motiver. Der er faktisk ikke det motiv, som ikke fungerer.

Selvom 3D-negletrenden oprindeligt stammer fra Korea og Japan, er den – takket være de sociale mediers evne til at speede den slags op – allerede kommet til Danmark. Se bare hos influencer og tidligere kommerciel redaktør hos Eurowoman Pernille Rosenkilde, der har dekoreret sine negle med spejlæg i 3D.

Det kræver dog teknisk kunnen at lave 3D gelenegle, og det vil derfor være de færreste, som vil kunne genskabe 3D-negle derhjemme, siger den New York-baserede neglekunster Fleury Rose til det amerikanske skønhedsmagasin, Allure.

Hendes kollega, neglekunstner Nic Tran, tilføjer:

”Jeg er [heller] ikke sikker på, at du kan gå ind i hvilken som helst neglesalon og få lavet 3D gelénegle. Men hvis du undersøger tingene inden, og neglesalonen overvejende arbejder med gelé, er chancerne for, at de er i stand til at lave 3D-gelénegle, større.”

Herhjemme kunne sådan en neglekunstener fx hedde Simone Slot, der er eminent til bl.a. at lave 3D-gelénegle. Se bare:

Se, hvad vi ellers skriver om: Negle og Trends