Skøn: øjenbryn

Foto: Mariya Pepelanova Balancerede bryn er i fokus for at forskønne din ansigtsform.

Kenny Anker: Det her er det værste, du kan gøre med dine bryn

Velplejede bryn er lige så vigtigt som gennemfugtet hud. Ikke bare rammer de øjnene ind, de kan også friske ansigtet op – og omvendt tynge det, hvis de bliver farvet og plukket forkert. Men det er slut med alt for tydeligt optegnede bryn.

Danske Kenny Anker har egen brynsalon og har specialiseret sig i at forme og farve bryn, så du fremhæver dit ansigts bedste træk. Vi har fået hans fem bedste tips til gode bryn.

Hvorfor er bryn vigtige?

– Bryn er med til at udstråle personlighed. De sidder jo lige der midt i hovedet. Du kan komme til at se friskere og gladere ud bare ved at forme dine bryn, og der skal så lidt til. Det kan dreje sig om fire hår, der er i vejen for, at du får fremhævet dine bedste ansigtsfeatures.

LÆS OGSÅ: Dette skønhedsprodukt giver den største effekt på kortest tid

Hvad er hemmeligheden bag gode bryn?

– Arbejd med det, du har. Fyldige bryn kan være mega lækkert, men kun hvis du har dem fra naturens side. Hvis du har smalle bryn, kan buskede bryn blive for voldsomt. Vi skal ikke alle have sorte buskede bryn.

Hvad er det værste, du kan gøre med dine bryn?

– Klippe i dem! For så klipper du den spinkle, feminine del af hårstråene, og de bliver mere stive. Desuden kan det få hårene til at gro den forkerte vej, så de bliver krøllede og skæve. Hvis du føler, at du har for lange bryn, er det ofte, fordi du har plukket dem for smalt. Så det kan være, at du skal kompensere ved at lade dem gro og blive bredere og så rette dem til.

Er der andre faux pas’er?

– At rede brynene lige op, så virker de for buskede. Du skal rede brynene i deres naturlige groretning, ellers får de et hårdt udtryk.”

LÆS OGSÅ: Hårfjerning: Permanent med laser, voks, threading eller sugaring?

Hvilke produkter bruger du?

– M2 Beautés Eyezone Conditioning. Det er en balsam, der tilfører fugt og pleje, og som gør hårene smidige og lettere shiny. Hvis du skal farve dine bryn, anbefaler jeg en tynd blyant, som giver mest kontrol over farven. Du skal kun fylde ind dér, hvor du mangler farve, så får du det mest naturlige resultat. Hvis du er blond, skal du gå efter en tone mørkere, og hvis du har mørkt hår en tone lysere. Gå udenom de røde toner, medmindre du er rødhåret.”

Eyebrow Pencil fra YSL

Eyebrow Pencil, YSL, 195 kr. pr. stk. (sponsoreret)

Eyezone Conditioning Care Complex fra M2 Beauté

Eyezone Conditioning Care Complex, M2 Beauté, 390 kr. (sponsoreret)

Tør du ikke selv?

Få et Signature Brow Lift, for 625 kr. hos Kenny Anker selv og for 525 kr. hos de andre stylister hos Kenny Anker Brow Studio:

  • Amagertorv 15, 2. sal, 1160 København K
  • Kongens Nytorv 13, 1095 København K
  • Lyngby Torv 3, 2880 Kgs. Lyngby
  • Søndergade 27, 8000 Aarhus C.

Artiklen blev oprindeligt udgivet i Eurowoman i 2018. Opdateret og genudgivet i 2020.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Øjenbryn og Hårfjerning