Anne Rasmussen Custommade
Foto: Luka Roné Anne Rasmussen i T-shirt fra H&M.

Få et kig ind i Anne Rasmussen fra Custommades garderobe

Anne Rasmussen: "De har gode cashmere-strik til ingen penge"

Anne Rasmussen, 43, er chefdesigner hos Custommade og bor med sin kæreste, Adam, og deres tre børn, Karla Jo, Sylvester og Elvis. Hun er ikke bange for farver og kontraster, og det er tydeligt i hendes klædeskab.

Hos Anne har herrebukserne et cool tvist, jeans, bukser, skjorter og strik findes i alle farver, mens sko og smykker bruges til at opgradere et look.

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming: "Vi er en meget gammel familie, og der er traditioner for alt"

Stil

– Jeg er ikke særligt praktisk anlagt og vælger altid udtrykket og sammensætningen i mit outfit frem for komforten. Jeg er vild med smukke farver, god kvalitet og klæder mig på efter kontraster og samspil mellem netop farver eller pasform.

Anne Rasmussen Custommade

Kjole fra Custommade og sko fra Yvonne Koné.

Inspiration

– Jeg tiltrækkes altid af farvesammensætninger også i forhold til mit job. Inspirationen kommer fra min intuition, sociale medier og perse smårejser til storbyer. Paris er min ven. Jeg elsker dens vibe og gode smag. Ferier er også altid godt for kreativiteten. Jeg elsker, at min hjerne går i stå og ikke skal præstere, for derefter kommer der luft og ny energi til at skabe.

Anne Rasmussen Custommade

Et af Anne Rasmussens mest opsigtsvækkende køb er de røde bukser fra J. Crew, hvis farve hun ikke kunne stå for. Skjorte fra Custommade og sko fra Isabel Marant Étoile.

Favoritdesigner

– Jeg er ikke optaget af én bestemt designer, selvom jeg selvfølgelig har nogle udenlandske favoritter. På det danske plan er jeg ret fascineret af Mads Nørgaard og hans evne til at markere sig som en alsidig figur i modebranchen.

Anne Rasmussen Custommade

Shorts fra Lovechild 1979 og bukser fra J. Crew, Fey, Custommade, Camilla S ­Copenhagen, Zara og Søstjernen.

Hverdag

– Typisk tager jeg en herrebuks på i en smuk farve, bare tæer i mine sko, en stram strik eller T-shirt og korte røde negle. Jeg er primært bukse-fan, men jeg bruger stort set alle former for beklædning. Dog skal bukserne stumpe, mens kjoler skal være håbløst korte eller ultra lange.

Anne Rasmussen Custommade

”Jeg elsker sko – og især dem med farver eller en smuk detalje.” Stiletter fra Acne Studios, sko med sløjfe fra Rochas og støvler samt strømper fra Custommade.

Fest

– Skoene er min last og mit fest-krydderi. Jeg kan sagtens gå til fest i mit hverdagsoutfit, men tøjet opgraderes altid med en høj hæl.

Anne Rasmussen Custommade

Nogle af Annes skønhedsfavoritter.

Tendenser

– Det er klart, at jeg holder øje med tendenserne – det skal man jo gøre i min branche – men jeg synes, at det er uinteressant at følge dem slavisk. Min alder taget i betragtning har jeg selvfølgelig fundet ud af, hvad der klæder mig, og det går jeg mere efter.

Anne Rasmussen Custommade

Nederdel fra Isabel Marant Étoile, T-shirt fra Custommade og sko fra Rochas.

Mest og flest

– Jeg har SINDSSYGT meget strik! Jeg elsker strik og bruger det alle årstider. Der hænger også mange bukser samt silkeskjorter fra Custommade i mit klædeskab.

Anne Rasmussen Custommade

”Jeg vil gerne være chikt klædt på, men samtidig casual sexet.” Bluse fra Custommade.

Jeans

– Jeg har jeans fra Custommade, Raiine, Madewell, Acne og Topshop. Jeg vil gerne have dem højtaljet, så taljen markeres, og benene snydes længere. De fleste klipper jeg dog selv af i benene og lader dem trevle i kanten.

Anne Rasmussen Custommade

Kimono fra Custommade og sko fra Isabel ­Marant Étoile.

Sko

– Mine sko til hverdag er meget sæsonbetonede. Lige nu lever jeg i en flad leopardmokkasin fra Isabel Marant Étoile samt en stribet sandal med lille hæl til bare fødder med røde negle. Jeg er også i gang med at teste en boot fra Custommade med glimmer på snuden – den er fed med en lille strømpe og til brune sommerben.

Anne Rasmussen Custommade

”Jeg har små guldsmykker, som jeg bruger hver dag. Jeg har dog en ret signifikant flettet ring fra Vibe Harsløf, som jeg altid har på til fest.” Papegøjekæde fra Vibe Harsløf, guldarmbåndet er en gave, det farvede armbånd er fra Kyoto Tango.

Tasker

– Jeg er fan af net. Jeg har et fra Merci i Paris med blå tern, som er lige mig. Jeg er ikke en mærke-vare-taske-pige med logoer, dog går jeg efter alternative materialer eller mønstre. Skal jeg ud, har jeg en lille gammel leopardsag fra Jerome Dreyfuss, som jeg altid har med mig.

Anne Rasmussen Custommade

”Jeg har altid min telefon, nøgler og kalender i min taske, og selvfølgelig mit Dankort – ellers kommer jeg ingen vegne.”

Bedste køb

– Udover købet af et skønt sommerhus nordpå for fem år siden, så har jeg lige købt en smuk rød festkjole. Den er kæmpestor, men dødsexet.

Seneste køb

– Jeg har lige købt et par stribede slippers med kittenheels fra No.21, som er på vej hjem fra UK.

Anne Rasmussen Custommade

”Mine metalliske blå Custommade by Numbers herrebukser vil jeg altid beholde. De er for fede i farven, der er drenget kig til anklen, og så er der kun blevet produceret få.” T-shirt fra H&M.

Budgettip

– Tjek Uniqlos shop – de har gode cashmere-strik til ingen penge. H&M er også virkelig gode til hør-T-shirts, som er perfekte til sommer.

Butikker

– Jeg holder meget af at shoppe hos Moshi Moshi, Camilla S og Another Nué. Jeg netshopper klart mere end i fysiske butikker, og ellers er jeg også ret vild med at shoppe secondhand.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Strik og Shopping