Charlotte Lynggaard
SPONSORERET indhold

Smykkedesigner Charlotte Lynggaard: Sådan behandler du smykker med ædelsten

Charlotte Lynggard, 55, er smykkedesigner og kreativ direktør i familievirksomheden Ole Lynggaard Copenhagen, som er grundlagt af hendes far, og har designet smykker med ædelsten som Lotus-ringen.

Af: Maria Haarbye Foto: PR og Alamy
22. apr. 2022 | Mode | Eurowoman

Hvorfor har du valgt at arbejde med ædelsten?

“Ædelsten kan godt have en farve eller en nuance tilfælles, men hver enkelt sten er fuldstændig unik og fortæller sin egen historie. Det fascinerer mig meget. Der er en dybde og styrke i hver sten. En magi, som er skabt af naturen, og som jeg synes, man kan fornemme, når man kigger på stenene. Derudover kan man lave så mange forskellige smykkeudtryk med ædelsten, fordi paletten er så stor.”

Er smykker med ædelsten en god investering?

“Du skal investere i de smykker, der giver mening for dig – og ikke udelukkende tænke det som en ren investering, men kvaliteten af stenene spiller selvfølgelig en stor rolle. Vi bruger mange ressourcer på at finde de helt rigtige ædelsten fra hele verden gennem kontakter, som vi har arbejdet med i mange år. Det har skabt en tillid og forståelse for, hvilke sten vi søger, så vi kan garantere vores kunder en høj kvalitet.”

LÆS OGSÅ: Tidligere var smykkedesigner Sophie Bille Brahe ikke specielt betaget af perler: ”Pludselig fik de stor betydning for mig”

Charlotte Lyngaard
Elefantbroche, 39.900 kr.

Er der forskel på ædelstens værdi?

“Ja, men der er også stor forskel på hver ædelstens kvalitet. En diamant er heller ikke bare en diamant. Det handler om kvalitet, udtryk, størrelse, og den farve, du søger. Turmaliner er et godt eksempel på ædelsten af højere værdi, hvor en karneol eksempelvis ligger i den lavere ende.”

Er der en sten, som du er særligt betaget af?

“Fascinationen ligger faktisk i kombinationen af de forskellige ædelsten. Det er også derfor, jeg i sin tid designede Lotus-kollektionen (en af brandets mest populære og anerkendte smykkekollektioner med mange forskellige farverige ædelsten, red.). Jeg kunne simpelthen ikke vælge mellem alle stenene. Folk skal vælge de sten, der passer til deres personlige stil, men i øjeblikket er jeg meget betaget af rutilkvarts, perler, opaler, turkis og turmaliner.”

Charlotte Lynggaard
Boho-ring med opal og turkis, 68.500 kr.

LÆS OGSÅ: Grundlæggeren af juvelerbutikken Hartmann's: ”Jeg blev forelsket i diamanters magi, da jeg var 10 år gammel”

Hvordan skal man behandle smykker med ædelsten?

“Du skal endelig bruge dem fra morgen til aften. Men sørg for at tage dine smykker af inden hus- og havearbejde. Så holder de hele livet. Et godt tip er også forsigtigt at vaske sine ædelsten med en mild opvaskesæbe, vand og en blød gammel tandbørste.”

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber smykker med ædelsten?

“At man køber smykkerne af nogen eller et brand, man har tillid til. Som sagt kan kvaliteten svinge meget.”

Er der et smykke, som du er særligt stolt af at have lavet?

“Jeg har en særlig forbindelse til alle de kollektioner og smykker, jeg har designet gennem tiden, men jeg forsøger at overgå mig selv hver gang, og det er en lang proces, der omfatter skitser, tegninger og malerier samt utallige timer, dage og måneders arbejde. Boho-kollektionen er den nyeste i rækken, og det tog to år, før den blev lanceret.”

Anbefalet til dig