Ulrik Hartmann
SPONSORERET indhold

”Jeg blev forelsket i diamanters magi, da jeg var omkring 10 år gammel”

Ulrik Hartmann, 51, ejer og grundlægger af juvelerbutikken Hartmann’s i København har 35 års erfaring med diamanter. Han anbefaler de pink af slagsen.

Af: Maria Haarbye Foto: PR og Alamy
08. apr. 2022 | Mode | Eurowoman

Hvorfor valgte du at arbejde med diamanter?

“Jeg blev forelsket i diamanters magi, myter og skønhed, da jeg var omkring 10 år gammel. Skabelsesprocessen fra rå diamant til poleret skønhed er vanvittig fascinerede. Tænk alle de engagerede hænder, som diamanten går igennem fra fund til færdigt smykke. Det er en stor udfordring at forvandle en lidt anonym rå sten til en smuk og spillevende diamant. Jeg har arbejdet med diamanter i 35 år, og det bliver aldrig kedeligt.”

Er diamanter en god investering?

“Ja, hvis du vælger de rigtige. Det er verdens hårdeste materiale, så diamanter forgår ikke. Smykker kan gå i arv gennem generationer og holder værdien.”

LÆS OGSÅ: Majestætens smykkeskrin: Her er både uvurderlige brocher og et par blå øreringe af plastik

Argyle-minen i Australien
Argyle-minen i Australien

Er der en type diamant, som er god at investere i lige nu?

“De pink diamanter fra Argyle-minen. Den lukkede sidste år, og med ét forsvandt 90 procent af verdens produktion af pink diamanter, og der er stor efterspørgsel på unikke smykker med sjældne farvede diamanter. Conversation pieces.”

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber diamantsmykker?

“Køb kvalitet. Køb hellere en mindre diamant med flot brillans end en stor sten, som er død! Slibningen er det vigtigste, og der kan være 50 procent forskel i prisen på en flot slebet diamant og en dårligt slebet diamant i samme farve og klarhed. Køb altid en diamant med et certifikat fra et anerkendt diamantlaboratorium som GIA (Gemological Institute of America, red.). Og køb aldrig en diamant uden at have set den fysisk – diamanter skal købes på forelskelsen og lysreflektionen. Køb den et sted, hvor du kan få rådgivning og service. Husk, at det er en investering for livet.”

Hope-diamanten
Hope-diamanten

Hvad er det vildeste diamantsmykke, du har været i nærheden af?

“Jeg har set, holdt og luppet meget store rådiamanter i exceptionel kvalitet, som vejer 1000 carat og koster flere hundrede millioner. Men jeg glemmer ikke en meget sjælden blå diamant på 5 carat, som jeg så for 10 år siden, og som havde samme farve som Hope-diamanten med et fantastisk farvespil. Dengang kostede den vist 30 millioner, i dag nærmer vi os 80.”

Hvordan skal man behandle sine diamantsmykker?

“Smykker, der bruges, skaber glæde. De skal ikke ligge i skuffen. Men husk, at de også skal til service og efterses og renses regelmæssigt. Og så skal du tage dem af, når du laver husarbejde eller træner, så der ikke kommer slag og stød.”

Er der et diamantsmykke, som du er særlig stolt af at have i butikken?

“Hartmann’s Pink Butterfly er et af vores masterpieces. Det er en broche, der er formet som en sommerfugl og fattet med sjældne farvede diamanter fra Argyle-minen – 502 pink og 75 blå – og kan let og elegant svæve til enhver festlig lejlighed med sine bevægelige vinger. Den er feminin, forførende og ekstremt sjælden. Inden længe kan vi ikke skaffe flere pink diamanter, så hvis du drømmer om dem, skal du snart slå til.”

LÆS OGSÅ: Her er sæsonens bedste dufte

Hartmann’s Pink Butterfly
Pink Butterfly, pris på forespørgsel

Anbefalet til dig