Hårfarve
Foto: Alamy Sangerinden Taylor Swift har droppet det lyse hår til fordel for "bronde".

Hårfarve

Se hårfarven, der hitter vildt lige nu

En tendens har bredt sig blandt de celebre damer, vi ynder at søge inspiration hos, når vi skal opdatere garderoben. Men nu skal vi vist også til at kigge lidt højere end bare på stjernernes tøj. Der er nemlig sket noget på toppen.

Hvor man tidligere nærmest har kunnet inddele de internationale stjerner fra filmen, musikken og modens verden i kategorier af mørkhårede og lyshårede, så ser det anderledes broget ud i dag.

Platinblond er blevet skiftet ud med "kommunefarve" og den dybe chokoladebrune manke har ladet livet for en god gang leverpostej. Den nye "it-farve" bliver således i engelske og amerikanske medier omtalt som "bronde" – altså en blanding af blonde og brown.

Tilbage til rødderne
En farve, vi i Skandinavien har brugt timer i frisørstolen på at undslippe i jagten på den blonde signaturhårfarve, der knyttet sig til det geografiske område mod nord. Men alt tyder på, at vi i fremtiden vil blive flere og flere, der skifter highlights ud med lowlights eller slet ingenting og flere danske bloggere har også skrevet om deres jagt på en naturlig, mellemblond hårpragt.

Udenfor landets grænser har vi set, hvordan en stjerne som Sarah Jessica Parker er blevet mørkere på toppen og har udvisket de tydelige overgange fra de farvede, blonde lokker til de mørke rødder. Countrysanger og tidligere blondine Taylor Swift kan prale af en god leverpostejskulør, og på catwalken har den ultra populære model Cara Delevingne også et naturligt, askeblond hår. Eksemplerne er endnu flere. Tendensen er over os.

Unaturlig naturlighed
Det peger alt sammen i retningen af, at vi stræber efter et mere naturligt look - ligesom når vi ser kendte fra ind- og udland, der optræder offentligt eller deler billeder af sig selv uden make-up, som vi tidligere har skrevet om.

I Danmark kan vi nu også købe såkaldt "ombre"-hårfarve, der er skabt til at give håret et solkysset finish med blegede spidser og en udgroning, der igen signalerer naturlighed eller tilfældighed.

Vil du have mere inspiration til "bronde" hair, kan du finde et væld af billeder her - måske ét du kan vise frisøren.

LÆS OGSÅ: Her er den mest googlede frisure lige nu

"Bronde"

En person som har hår, der ikke er rigtig brunt og ikke rigtig blond. Altså hår, der måske er brunt, men blond i spidserne.

Kilde: Urban Dictionary
Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Frisurer og Hår