Baum und Pferdgarten
SPONSORERET indhold

Baum und Pferdgarten: ”Det er en gave at være to om det, vi laver”

De kreative direktører og designere Rikke Baumgarten, 47, og Helle Hestehave, 57, mødes over croissanter og har arbejdet sammen i mere end 20 år. Den ene er trop-fører, den anden har tårnhøje forventninger.

Af:: Marie Lodberg Foto: Petra Kleis
13. apr. 2018 | Mode | Eurowoman

Hvornår starter jeres morgen?
Rikke: – Før fanden får sko på. Min mellemste datter, Hannah på 10, er supergod til at stå op og har selv fundet tøj frem og pakket tasken aftenen inden. Den mindste, Uma på seks, er fuldstændig modsat. Det er mig, der står for madpakkerne derhjemme, for min mand tager ofte i yogacentret klokken seks om morgenen, undtagen når det er nymåne. Han er 52, men har en krop som en på 20.

Helle: – Jeg har en datter på 18, så det er lidt nogle andre forhold. Jeg vækker hende, og det ender tit med noget halvråben for at få hende op. Min mand Lars går meget sent i seng og står senere op end os andre, så det er bare Esther og mig, der spiser morgenmad. Det er vildt hyggeligt. Hver morgen tænker jeg, at jeg vil lave alt muligt lækkert, men det ender altid med ristet rugbrød med ost og te. Når hun er ude ad døren, drøner jeg rundt, går i bad, sætter en vask over og går med hunden, Terry Madsen.

LÆS OGSÅ: Bitte Kai Rand - Kontraster mødes i traditionelt og moderne design

Hvordan arbejder I?
Rikke: – Vi sidder overfor hinanden. Nogle gange er vi stille, mens vi arbejder, men vi taler altid meget om virksomheden og mere fagligt om farver, prints og temaer. Vi taler også om personlige ting. Vi kender hinanden sindssygt godt og kan mærke fra morgenstunden, hvis den anden har haft en dårlig morgen.

Helle: – Det er en gave at være to om det, vi laver. Vi har to stiluniverser, som vi kan hente inspiration fra, og der er altid en at sparre med. Vores forskellige greb på moden kommer virkelig til deres ret, når vi arbejder så tæt sammen.

Hvis I skulle give den anden et godt råd, hvad skulle det så være?
Rikke: – Nogle gange, når vi får de første prøver på vores nye design hjem, og det måske ikke er lige, som vi gerne ville have det, siger du: “Ud med det!” Der kunne du måske godt give det en ekstra chance. Men det er jo, fordi du har høje forventninger og stiller høje krav.

LÆS OGSÅ: Skaberne bag Saks Potts: ”Tøj skal ikke tages så alvorligt”

Helle: – Det er rigtigt. Jeg kan ikke altid se mulighederne lige med det samme. Det kan du til gengæld. Til dig vil jeg sige: “Lidt mere ro på!” Du er altid tropfører og påtager dig enormt mange opgaver. “Den tager jeg! Det gør jeg! Vi skal den vej!” Det er prisværdigt, men det er også en stor opgave.

Rikke: – Vi kender hinanden så godt, at vi kan tage hensyn til hinandens forskelligheder. Det betyder meget, at vi kan komplimentere hinanden og give hinanden støtte. Fx når jeg tager for meget på mine skuldre. Så er det godt at have en, der kan sige: “Tag den med ro.”

Dyrker I stadig nogle ritualer, som I har haft, siden I startede Baum und Pferdgarten for snart 20 år siden?
Rikke: – Vi sover altid på samme hotelværelse, når vi er på messer og inspirationsture. Tidligere var det af nød, fordi det var det billigste, men nu er det bare fordi, det er hyggeligt.

Helle: – Vi ved altid, hvem der skal sove i hvilken side.

Rikke: – Tænk, hvis der kommer en dag, hvor vi vil have hvert vores værelse.

Hvor i verden har I fået den bedste morgenmad?
Rikke: – For nylig var vi i New York, hvor vi boede på 11 Howard.

Helle: – Det var den klassiske avokadomad med et pocheret æg, og det lyder jo så simpelt, men det var virkelig velsmagende.

Rikke: – Vi var også på et lille sted i SoHo, der havde de mest fantastiske og lækre amerikanske pandekager med alverdens toppings. Jeg ved ikke hvorfor, men det er, som om alting smager lidt bedre derovre.

Anbefalet til dig