Laura Bonné

Foto: Petra Kleis Laura Bonné er stifter af Amazing Space, spaen, du altid har lyst til at besøge.

Laura Bonné: "Det hjælper ikke at bruge flere cremer"

Laura Bonné, 39, er direktør i og grundlægger af Amazing Space, der i år har 10-års jubilæum, og udvikler af en hudplejeserie og kosttilskud under samme navn.

Hvordan startede din interesse for skønhed?

– Jeg har tjekket varedeklarationer på mad og skønhedsprodukter, siden jeg kunne læse og sovet med levertransalve, da jeg var helt ung, fordi jeg havde researchet mig frem til, at det skulle hjælpe mod min eksem. Som 18-årig var jeg endelig gammel nok til at komme ind på kosmetolog- skolen. Det har aldrig været det ydre som makeup og hårfjerning, der har optaget mig. Det har altid været sundhed, følelsen af velvære og hvordan du med den rigtige kost kan få en hud, der stråler.

Hvad er den største fejltagelse kvinder begår, når vi taler hudpleje?

– Der er mange superbrugere, og de skal lære ikke at overforbruge. Det hjælper ikke at bruge flere cremer for at få meget synlige porer til at blive mindre. Der er så mange produkter derude, som folk surfer rundt i, og ofte vælger de dem, som deres veninde og mor bruger. Men fordi en creme har virket for andre, er det ikke ens betydende med, at den virker for dig. Vores hud er lige så forskellige som vores fingeraftryk.

LÆS OGSÅ: Her er cremen, makeupartisterne sværger til – og den koster sølle 75 kroner

Hvad er din fineste opgave?

– Stress er folkesygdom nummer ét. Vi er presset til det sidste, vi mangler søvn, forsøger at få familielivet til at hænge sammen og har et hjem, der skal passes. Det giver stress – og dårlig hud, fordi stresshormonet kortison kan være skyld i fx acne og rosacea. Jeg vil gerne have folk til at trække vejret og slappe af. Hos Amazing Space får du ikke bare renset din hud, du får også ladet batterierne op. Vi giver dig en tvungen pause uden mobildækning.

Hvilken forandring har været den største i de 20 år, du har været i skønhedsbranchen?

– Tidligere var branchen meget optaget af det ydre, men den er blevet mere og mere sundhedsorienteret. Det er blevet acceptabelt, at kosten og livsstilen er en vigtig del af, hvordan huden har det. Tidligere kiggede vores kunder mærkeligt på os, når vi anbefalede kostændringer og kosttilskud. Nu går folk herfra med kollagenpulver, som de går hjem og blander i en shake. Vi ser heller ikke længere på spabehandlinger som en overdreven luksus. I mange lande bruger de massage til at forebygge sygdomme, og jeg anser en massage for at være passiv motion. Vi symptombehandler alting, og det er helt forkert. Det hjælper ikke, at vi kun passer godt på vores hjem, tøj og bil. Vi kan ikke bare gå ud og få en ny hud og krop.

Hvad inspirerer dig til udviklingen af produkter?

– Planter. Plantestamceller kan fjerne hyperpigmentering i huden, og molekyledele fra planter, aminosyrer kan forfine rynker. Det er da fantastisk! Meget af det planter kan, kan du slet ikke efterligne syntetisk i et laboratorium. Når det er sagt, tager jeg altid udgangspunkt i huden, når jeg udvikler produkter, og der er nogle ting, der er gode for huden, som du ikke kan plukke fra en plante. Hyaluronsyre fx, som findes naturligt i huden, og som har en filler-effekt. Den sammensætter vi kemisk. Hvor det er muligt, bruger vi økologiske ingredienser, og vi har skruet tilsætningsstofferne ned til et minimum. Tilsætningsstoffer er den største allergisynder.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du parfumen, der skal følge dig hver dag

Hvad siger du altid til dine kunder?

– Jeg spørger altid ind til deres kost, og om de spiser kosttilskud. Vi er nødt til at starte dér. Vitaminer, mineraler og fedtstyrer er afgørende for din huds tilstand. Det kan godt være, at din læge siger til dig, at du ikke behøver at tage kosttilskud. Og nej, du kommer ikke til at brække nogen knogler, hvis ikke du gør. For her i den vestlige verden får vi næring nok. Men hud, hår og negle er de depoter i kroppen, som sidst bliver fyldt op, så de lider under det, hvis ikke du får depoterne fyldt op med næringsstoffer. Det tager op mod et halvt år, og det er ligesom med motion; du skal fortsætte resten af livet.

Hvornår er en kvinde smuk?

– Glød er vigtigere end en rynke- og fejlfri hud. Den hurtigste vej til at få glød er en face workout. Du kan komme her og få den lavet, eller du kan købe et sæt gummibolde med hjem, som du bliver instrueret i, hvordan du triller rundt og trykker i ansigtet, så du stimulerer blodcirkulationen. Vi har 97 mimiske ansigtsmuskler, og selv når du tænker eller sover, spænder du dem. Det er med til at skabe rynker og hovedpine. Derfor bruger vi akupunktur og massage – også for at lære folk at slappe af og ikke spænde unødvendigt.

Hvilke produkter bør enhver kvinde have på badeværelset?

– En passende cleanser. Tør hud skal have en mælk eller butter. Blandet hud skal have en mousse, der affedter uden at være for kras. Fed hud skal have en gel. Så skal du have en fed olie, som du både kan smøre på og spise. Og et produkt, der eksfolierer. Det kan være én med granolater, frugtsyre, kul eller ler. Det hjælper huden til at komme af med de døde hudceller og fjerne skidt udefra, fordi huden fungerer som trækpapir. Brug den en gang ugen. Og så en god fugtgivende creme. Men produkter er ikke alt. Vi må også bare sande, at nogle er genetisk mere heldigt stillet end andre. Men alle kan få noget godt ud af deres udseende. Den største fejl er at forsøge at skjule huden med for meget makeup. Vi kan ikke makeuppe os til den gode glød.

LÆS OGSÅ: Behandling af bumser og akne: Sådan undgår du uren hud

Hvad er dit bedste trick til at blive frisk om morgenen?

– Hvis du er hævet i ansigtet, så tag en isterning eller en frossen vindrue i munden, og hold den mod ganen. Det får hævelserne til at falde. Mangler du glød, så brug et par minutter på at hoppe på børnenes trampolin eller tag en tur med et sjippetov. Det giver ilt til cellerne.

Hvad er dit bedste trick til at falde ned om aftenen?

– Dryp æterisk lavendelolie på hovedpuden eller læg en tørret kvist lavendel under den. Duften påvirker vores limbiske nervesystem, så vi ikke kan andet end at blive afstressede.

Hvad kommer der til at ske i fremtiden?

– Vi er ved at etablere et selskab i Singapore, der skal servicere spaer og resorts i hele verden med et komplet Amazing Space-koncept. Det første projekt er i Vietnam og skal stå færdigt til efteråret. Derudover er jeg klar med en ny hudterapeut-uddannelse, som er klar til september. Det bliver en mere sundhedsrelateret hudterapeut-uddannelse som alternativ til de almindelige kosmetologuddannelser, som i mine øjne er lidt forældede og har for meget fokus på hårfjerning og kunstige negle, fremfor kost, sundhed og seriøse behandlingsteknikker.

Amazing Space findes tre steder i Danmark: I Hotel d’Angleterre i København, The Krane, som ligger i Nordhavn i København og hos Welcome i Hellerup

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Skønhed