Paris Fashion Week 2019

Foto: Christian Vierig/Getty Images Hvad mon Yasmin Sewell og Christine Centenera fortæller om?

Leon Dame Maison Martin Margiela

Tysk model stjal al fokus til Paris’ modeuge

Hele verdens moderedaktører og influenter var samlet i den franske hovedstad, hvor modeugen foregik, og Leon Dame var ham, alle talte om.

Når vi taler modeugesladder, plejer rygterne at handle om designerrokader, en romance mellem to modeller eller et nyt samarbejde, der vil få os alle til at dåne næste sæson. Og denne sæson er der også masser af den slags, men hvis du virkelig skal være på forkant med, hvad de taler om dernede sydpå, er det en 20-årig tysk herre ved navn Leon Dame.

LÆS OGSÅ: Her er farven, du skal male din garderobe dette efterår

Det hele startede med noget så simpelt, som endnu et show for Leon Dame, hvis fantastiske ansigt og slanke krop har gjort ham til en af de mest eftertragtede mænd, når der tales om catwalk-modeller. At dette show var Maison Martin Margiela, hvis kreative direktør, John Galliano, altid har en snert af noget skørt i sig, og som viste sig at blive grundlaget for Leon Dames virale gennembrud, havde ingen forudset.

Og viralt – dét gik det. Ja, faktisk så meget, at det næsten battler dækningen af Jennifer Lopez’ Versace-gang fra Milanos modeuge.

Her ses modellen Leon Dame til Maison Martin Margiela. Han blev for resten spottet i sin hjemby, mens han ventede på bussen. Attituden fejler ingenting, og selv Vogue-redaktørerne bliver stirret ned. Vi er fans!

”Da jeg første gang så mit outfit, begyndte jeg at tænke over, hvordan jeg skulle præsentere det til showet. Min catwalkgang kom til mig for et par sæsoner siden, da jeg fik at vide, at vi modeller skulle se os selv som karakterer. Jeg elskede den idé fra begyndelsen og prøver altid at skubbe den lidt videre,” siger Leon Dame til Britisk Vogue om sin gang til Margiela-showet, hvor Galliano efter sigende havde én kommentar, lige inden modellen trådte ud i rampelyset: ”Work!”.

Se, hvad vi ellers skriver om: Model, Modeuge og Trends