Ny DANSK designpris

Ny DANSK designpris

DANSK Design Talent – Magasin Prisen er en ny designkonkurrence, og et velgørenhedsevent, skabt af GrenaaBuchard og Magasin, som sætter fokus på at promovere morgendagens store designere. Magasin Prisen blev allerede etableret af Magasin Fonden sidste år, og i samarbejde med GrenaaBuchard er der opstået en god synergi, der kan hjælpe de nye talenter frem.

Koncept
Et panel har udvalgt fire designtalenter, som skal konkurrere om en præmie på 500.000 kr. inklusiv et modeshow under Københavns modeuge til februar, i Magasin. De fire udvalgte designtalenter får hver en mentor i form af en veletableret designer, samt en dansk sangartist som skal fungere som designtalenternes inspirationskilde og ambassadør. Designtalenterne skal lave 3-5 outfits til deres artist. Disse outfits vil blive promoveret af artisterne ved evt. koncerter, arrangementer m.v.

Event
De fire minikollektioner bliver præsenteret ved et storstilet event den 3. oktober, hvor mode- og livstilsbrancherne, presse, meningsdannere samt kendisser er repræsenteret. Til det eksklusive event vil der blive serveret middag, mens designtalenternes kollektioner bliver fremvist i form af modeshow.

Slutforbrugere og dommerkomité
Inden da vil slutforbrugere få mulighed for at se og stemme på deres favoritter online. Disse stemmer lægges sammen med stemmer fra et dommerpanel bestående af fagligt kompetente danske og internationale branchefolk og modespecialister.

Velgørenhed
Udover minikollektionerne fra konkurrencen, bedes de fire designtalenter samt de fire mentorer om at designe et shopping-net til fordel for Røde Kors. Disse bliver solgt i Magasin i hele landet, på magasin.dk og i mentorernes butikker før og efter eventet.

Designtalenter / mentorer / artister
De udvalgte designtalenter, mentorer og artister til DANSK Design Talent – Magasin Prisen er:
- Anne Sofie Madsen
- Charlotte Eskildsen
- Oh Land
- Nikoline Liv Andersen
- Henrik Vibskov
- Mette Lindberg fra The Asteroids Galaxy Tour
- Astrid Andersen
- Karl Oskar fra Wood Wood
- Asger Juel Larsen
- Mads Nørgaard
- Thomas Troelsen

DANSK Design Talent – Magasin Prisen løber af stablen torsdag den 3. oktober på Statens Museum for Kunst i København.

Se også: Cara, ugler og Mulberry