Kan man rulle eller børste sig til mere glød i ansigtet på en måned?

Foto: Getty Images og PR Ny glød på en måned?

Kan man rulle eller børste sig til mere glød i ansigtet på en måned?

I en måned har ALT for damerne-redaktionen rullet, børstet og gennemtestet fire forskønnende skønhedsredskaber, der lover fornyet glød og andre bonusser til ansigtet. Få dommen her.

Der findes et hav af smarte beautyredskaber til hjemmebrug, som lover fornyet glød og andre dejlige bonusser til ansigtet. Vi har i en måned rullet, børstet og gennemtestet fire forskønnende gadgets – læs om oplevelsen og resultatet.

Gua_sha.jpg

GUA SHA

Lift Gua Sha Mookaite, Calmlish, 499 kr.

Testet af Camilla Haldrup, indholdsansvarlig, 40 år.

Inden testen

Jeg vil beskrive min hud som af den lidt skizofrene slags. Tit og ofte opfører den sig ganske fornuftigt, men indimellem går den smågrassat i urenheder, ligesom den i perioder gerne vil skinne som en diskokugle. Der er også dage, hvor den bare ser jævnt træt ud. Det hænger stensikkert sammen med, når jeg selv er træt og fortravlet og ikke giver min hud den omsorg, den fortjener.

Rens og lidt pleje kan jeg svinge mig op til på daglig basis, men det store maskebal bliver det sjældent til, og derfor er jeg også spændt på at prøve Calmlishs beautygadget Lift Gua Sha Mookaite. Den holistiske ansigtsbehandling virker som et ritual, der kræver lidt overskud at få implementeret i hverdagen.

Kan jeg overskue det? Til gengæld kan jeg se frem til lovede bonusser som fornyet glød, reducering af rynker og mindskelse af mørke rande under øjnene, så jeg er parat til at gøre en indsats for at få den tusind år gamle, kinesiske skrabeteknik helt ind under huden, så at sige.

Oplevelsen

Tre gange om ugen laver jeg en såkaldt Mookaite Lift Facial udfra den trin-for-trin-guide, der følger med produktet. Først smører jeg lidt af min egen favoritansigtsolie på, og så skraber jeg ellers løs. Op ad halsen, udover kinderne, under øjnene og henover rynkerne i panden. De første gange er det med tungen lige i munden, for det kræver koncentration at ”naile” bevægelserne. Men med tiden bliver jeg mere løsrevet fra mit ”manus”, og oplevelsen er nærmest meditativ efter en småstresset dag, hvor der endelig er er et hul til mig-tid efter arbejde, praktik og putning af børn. Ahh.

Resultatet

Effekten efter en måneds kærtegn af gua shaen kan jeg nok ikke påstå er den samme, som havde jeg fået et decideret face lift hos kirurgen. Forestiller jeg mig. De fine linjer er ikke helt elimineret, og det havde jeg bestemt heller ikke forventet.

Min hud ser til gengæld klart mere glad og glødende ud efter en omgang med krystallen. De strygende bevægelser får ansigtsmuskulaturen til at slappe af og sætter samtidig gang i blodcirkulationen – og det er virkelig tiltrængt. Så jeg er topmotiveret for at fortsætte og har en tro på, at jeg inden længe kan lave mit lille, skønne ”træningsprogram” helt uden at skele til guiden.

4/6 stjerner

Læs også: Skønhedseksperten fik et wakeupcall som 36-årig: "En hudlæge tjekker mig, og konstaterer, at min hud er 10 år ældre"

derma_ruller.jpg

Dermaroller  

Derma Ruller, Ecooking, 599 kr.

Testet af Marie-Louise Truelsen, journalist, 53 år.

Inden testen

Min hud har egentlig altid været ret nem at have med at gøre. Ikke for tør, ikke for fedtet, ikke for uren. I en alder af 53 har jeg selvfølgelig fået alle de helt naturlige rynker, som man kan forvente, at et langt liv beriger en med. Smilerynkerne elsker jeg, bekymringsrynken mellem brynene kunne jeg godt være foruden. Dertil kommer de pigmentforskelle, som solen har fremelsket gennem årene.

Dem gad jeg godt at slippe af med. Regelmæssig anvendelse af Ecookings Derma Ruller skulle netop bl.a. reducere rynker, fine linjer og pigmentforandringer, hvilket jo lyder lovende. Dertil kommer, at den skulle virke opstrammende på løs/slap hud, som jo nok også – realistisk set – er en udfordring i min alder. Med til testen har jeg fået Vitamin Boost-serum, prøver på dag-og natcreme samt en lille sprøjteflaske, hvori jeg skal blande min egen rensevæske af sprit og vand.

Oplevelsen

Det er supernemt at komme i gang med at bruge Derma Rulleren, for der følger en fin lille instruktion med. Første rulletur hen over ansigtet er sådan lidt av-agtigt. Det er jo små nåle, der prikker i huden, og det skal man lige vænne sig til. Allerede anden gang synes jeg dog, at det er en helt rar fornemmelse, fordi der kommer så dejligt gang i blodomløbet. Jeg får vældig fin farve i ansigtet lige efter behandlingen og ser virkelig frisk ud. Sådan helt ungpige-agtig. Med velduftende serum og creme ovenpå er følelsen fuldendt.

Resultatet

Jeg har brugt Derma Rulleren tre gange om ugen som anbefalet. Som sagt har jeg hver gang set meget revitaliseret ud lige efter behandlingen, men jeg ved ikke helt, om jeg kan se den store forskel på rynker og pigmentforandringer på den længere bane. Nu er en måned måske heller ikke helt nok til at glatte 53 års intensiv ansigtsmimik ud, så måske er det varige resultat lidt længere undervejs. Det satser jeg på, for jeg har tænkt mig at fortsætte med behandlingen og må se at få anskaffet mere af både dag- og natcremen.

4/6 stjerner

foreo.jpg

Elektrisk ansigtsrensebørste

Luna 3, Foreo, 1.495 kr.

Testet af Caroline Abildtrup Bagger, kreativ chef, 47 år.

Inden testen

Det kræver daglig rens og pleje for, at min sarte ansigtshud ikke bliver uren og udtørret, og især i vinterhalvåret er jeg storforbruger af diverse cremer både morgen og aften. Min hud er SÅ klar til at prøve noget nyt, som forhåbentlig både kan gøre den yngre og mere fast at se på, og her kommer den lidt futuristiske beautygadget Lunar 3 fra Foreo ind i billedet.

Det er en ansigtsrensebørste, der giver en dybere og mere effektiv rens. Ved hjælp af særlige pulseringer får huden en blid peeling, så døde hudceller fjernes, tilstoppede porer renses og 99,5% af al snavs og olie samt makeuprester efter sigende fjernes fra huden. Samtidig gør børstens anti-age-funktion fine linjer og rynker mindre synlige, loves det, og huden vil se mere fast ud.

Oplevelsen

Lunar 3-børsten kommer i brug hver aften sammen med en dejlig mild rensefoam fra samme mærke. Derudover har jeg brugt mine egne plejeprodukter. Det er nemt at betjene børsten, der vibrerer på huden og med små pauser indikerer, når der skal skiftes side, eller seancen er slut. Det tager ingen tid og er en superdejlig måde at rense af på. Den er tilmed nem at rengøre efter brug. Du skal bare skylle den under den varme hane med lidt sæbe. Mine kinder har en fin glød bagefter, og min hud føles helt babyglat.

Resultatet

Jeg synes, min hud er blevet finere og mere frisk at se på, efter jeg er begyndt med ansigtsrensebørsten hver aften. Jeg bruger også et godt serum og en natcreme efterfølgende, som er med til at pleje min hud, så det spiller naturligvis også ind, men jeg vil alligevel klart anbefale andre at prøve denne beautygadget. Udover at rense, forfine samt massere min hud bidrager den også til at give mig en følelse af velvære og forkælelse hver aften inden sengetid, og hvem vil ikke gerne lægge sig til at sove med den følelse i kroppen?

6/6 stjerner

Læs også: Derfor skal din ansigtsrens aldrig indeholde sæbe

karmameju.jpg

Ansigtsbørste

Renew Face Brush, Karmameju, 299 kr.

Testet af Mona Hald Bjerrehus, boligjournalist, 30 år.

Inden testen

Er du som jeg udstyret med en tør og enormt følsom hud, som ikke tåler parfumefyldte cremer og lignende, så kender du sikkert til den evige jagt efter milde produkter, der samtidig er virksomme. Lige nu er jeg ude efter en hjælpende hånd til at sparke liv i min matte og glødforladte hud og til at minimere de små linjer, som er begyndt at vise sig ved pande, mundvige og øjne.

Da Karmamejus børste jo i hvert fald ikke indeholder parfume, er jeg spændt på at teste denne gadget af og se, om den som lovet kan sætte gang i blodcirkulationen, reducere mørke rande og hævelser under øjnene, udglatte fine linjer og eksfoliere huden, så gløden vender tilbage.

Oplevelsen

Tørbørsten er supernem at komme i gang med at bruge. Jeg følger blot de vedlagte instruktioner, hvorpå de forskellige børstestrøg er vist, og allerede efter et par gange ligger det som ren rutine. Huden skal derimod lige vænne sig til at blive aktiveret på denne nye måde. De første gange bliver den lidt rød, men det fortager sig efter fem minutter, og allerede efter et par dages brug er huden vant til børsten, og den gode effekt indtræffer. Det er, som om mit lidt hævede morgenansigt ikke er hævet på samme måde de dage, jeg har brugt børsten. Jeg bruger den, som anvist, fire gange ugentligt og børster i 3-4 minutter hver gang.

Resultatet

Kan jeg se forskel efter en måneds brug? Ja, det føler jeg faktisk godt, jeg kan. De fine linjer ved min mund er blevet lidt mindre tydelige, og ved at sætte gang i blodcirkulationen næsten dagligt er gløden så småt på vej tilbage i mit ansigt. Jeg har kombineret børsterutinen med en masse fugt efterfølgende, da jeg ellers bliver tør, og eksfolieringen har klart gjort, at min hud har taget bedre imod mine ansigtsprodukter. Jeg børster uden tvivl videre fremadrettet og har endda lokket min mor på 70 år til at købe sin egen børste, som hun nu har brugt i 30 dage med blød hud som bonus.

5/6 stjerner

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hudpleje, Hud og Trends