Sarah Grünewald
SPONSORERET indhold

Sarah Grünewald: “Det frisker huden op og virker som en slags stærk kaffe til det trætte ansigt”

Mød tv-værten Sarah Grünewald og få hendes tricks til smukt hår og friske øjne, når man indimellem føler sig lidt som en gammel kælling.

Af:: Camilla Haldrup Foto: Sigurd Høyen og PR
12. okt. 2017 | Mode | ALT for damerne

Hvor meget betyder dit udseende for dig?
– Jeg kan godt lide at passe på mit udseende og gøre noget ud af mig selv – allermest for min egen og min dejlige mands skyld. Det er ikke sådan, at jeg bryder grædende sammen over et bygkorn i øjet eller en bums på hagen, men jeg bærer bare mig selv langt bedre, når jeg har fået lidt koldt vand i hovedet og sat håret – og det er vigtigt for mig.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald: "Jeg ønsker, at man nogle gange kan vise, at det hele ikke er en dans på roser"

Hvordan har du det med at blive ældre?
– I forhold til mit udseende har det været svært, synes jeg. Jeg kan genkende min mors fortælling om det der med, at man står i bruseren, vasker sig, føler sig ung og stram og tænker over, hvad man skal have på, mens man synger med på sæsonens gymnasiehit i radioen, som man har lært til seniorzumba, hvorefter man kommer ud af kabinen, vasker duggen af spejlet og undrer sig over, hvem der har inviteret den gamle kælling, der står og glor på én i spejlet! Sådan kan jeg også have det. Føle mig fin, ind til jeg får taget et billede og sagtens kan se, at jeg ikke længere ligner en på 20. Jeg var så smuk, da jeg var 20. Men jeg var et rod indeni. Og det er jo det gode ved at blive ældre – at jeg bliver klogere, at jeg tør samle mine løse ender og finde ud af, hvorfor jeg er, som jeg er, så jeg kan ændre på de ting, jeg ikke længere vil lade mig styre af. Det elsker jeg.

Hvad er du allermest glad for ved dit udseende?
– Åh, jeg ved det faktisk ikke. Min skønhedsplet på foden eller mine øjne, måske? Det er jo min mors smukke blå øjne, jeg har fået. Dem og min fars fyldige læber. Min næse er så også min mors. Hun bærer den bedre, end jeg gør, lad mig bare sige det sådan! Jeg har altid drømt om at få den filet lidt ned, så jeg slipper for bulen midt på næseknoglen.

Går du meget op i, hvad folk tænker om dit udseende, når du er på skærmen?
– Nej, det gør jeg faktisk ikke, men jeg går da enormt meget op i, om jeg selv føler mig fin. Hvis jeg ikke er tilfreds med makeuppen eller håret, som bliver lavet på arbejde, så sætter jeg på en sød men bestemt måde hælene i og får det ændret. I mine 12 år som model lærte jeg virkelig, hvad der fungerer og ikke gør.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald: “Dette beauty produkt kan nærmest bruges til ALT”

Hvad er dine favoritprodukter til efterår og vinter?
– Jeg sværger til produkterne fra Ecooking, og dagcremen og natcremen er basen i min daglige hudplejerutine året rundt. Peelingmasken hjalp mig igennem sidste efterår, hvor lange dage, stress og for lidt pleje viste sig i min hud, så den skal redde mig igen i år. Masken giver flot glød og liv til min hud, som bliver mere frisk og glat. Den bruger jeg en gang om ugen.

Peel Maske, Ecooking hos Nicehair.dk (sponsoreret), 269 kr.

Hvordan holder du ellers huden frisk under "Vild med dans"?
– Kodeordet er masser af fugt! Jeg bruger bl.a. en fugtserum eller fugtmaske, som jeg sover med om natten, og så prøver jeg at få så meget luft som overhovedet muligt. Frisk luft og vand gør virkelig underværker. Det er et kæmpe privilegium at få lagt så smuk makeup, inden jeg skal på skærmen, men det gør også, at jeg hele efteråret minimerer mit privatforbrug af makeup – eller slet ikke bruger noget, når jeg har fri – for at gi' min hud en pause.

Hvilke produkter hjælper dig, når du har fået for lidt søvn?
– En effektiv concealer og gode hudplejeprodukter. Den lyse øjencreme til mørke poser under øjnene fra Dermalogica har jeg brugt i årevis hver morgen. Den har lidt highlight i, som får poser og mørke rande til at synes meget mindre.

Total Eye Care SPF 15, Dermalogica, 375 kr.

Og hvis jeg kommer for sent i seng om aftenen og ved, at jeg skal tidligt op, smider jeg fugtmasken fra Ecooking på og sover med den. I mange år – når tiden var til det – kunne jeg også finde på at mase en agurk, smide den i lange teposer, putte dem i køleren natten over, og så lægge den over øjnene og duppe den i panden og resten af ansigtet om morgenen inden hudplejeprodukter. Det frisker huden op og virker som en slags stærk kaffe til det trætte ansigt.

Fugtmaske, Ecooking, 269 kr.

Hvilket produkt kan du slet ikke leve uden – og hvorfor?
– Det må absolut være min lipscrub og lipbalm fra Ecooking. Jeg har altid haft enormt tørre læber, og min værste vane er, at jeg sidder og hiver i den tørre hud, hvilket jo kun gør det værre. Skrubben bruger jeg to gange om ugen og lipbalmen efter behov – den giver fugt og har også en fin og lys rød farve.

Lip Scrub, Ecooking hos Nicehair.dk (sponsoreret), 69 kr.

Hvad ville du aldrig udsætte din hud for?
– Sol uden solcreme. Jeg har simpelthen været så dårlig til at passe på solen i mine unge dage og fik allerede i starten af 20'erne et dødirriterende overskæg af pigmenter. Da det var allerværst, og jeg boede på Bali, lignede jeg én, der kun spiste Nutella og det, der er værre. Den dag i dag døjer jeg stadig med det, men jeg har virkelig også lært at passe på. Jeg sværger til sunblock og kasket, så jeg bliver lækkert brun men ikke forbrændt og fuld af pigmenter.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald har aldrig været bange for at miste en ekskæreste: ”Jeg har altid følt, at jeg var mere værd end dem”

Hvad er dit bedste trick til smukt hår?
– Jeg har fra naturens side naturkrøllet, lidt kruset hår og for mig fungerer det bedst med minimal hårvask – kun to gange om ugen – og en god shampoo og balsam. Du skal vælge et mærke, der fungerer for lige netop dit hår. Min favorit lige nu er Hair Repair Charger Healing-produkterne fra ID Hair til slidt og kruset hår. Jeg bruger også lidt olie i spidserne – den samme som jeg bruger til kroppen – og så kan jeg stærkt anbefale dig at smide en god kur i håret et par gange om måneden. Jeg bruger heller aldrig tynde elastikker, som kan få håret til at knække.

Hair Repair Charger Healing Shampoo & Conditioner, Id hair, 169 kr. pr. stk.

Hvad er din største skønhedssynd?
– Når jeg ikke får fjernet makeuppen om natten. Det sker især om sommeren, hvor jeg har meget lidt makeup på – så glemmer jeg tit at fjerne det, fordi jeg ikke tænker over det. Desuden er jeg B-menneske, så jeg er længe oppe om aftenen, og pludselig bliver jeg så ramt af træthed, at jeg både kan glemme makeuppen, agurkerne der skal i teposerne, og det våde tøj, der ligger i vaskemaskinen. Når jeg husker det, så bruger jeg Tromborgs Makeup Cleansing Oil – den kan tage al min film- eller tv-makeup af på et splitsekund.

Herbal Cleansing Oil, Tromborg, 290 kr.

Hvis du kun har 5 minutter...?
– Som småbørnsmor har jeg oftest kun 5 minutter, og mit fokus er flot hud, så jeg prioriterer altid øjencreme, dagcreme og makeupprodukter, der giver glød.

Sarahs 3 makeup-musthaves

1. Magic Luminizer fra RMS, som jeg køber hos River and Raven, lægger det smukkeste shine og er så nem at påføre, fordi den er cremet i konsistensen og enten kan lægges med tilhørende lille børste eller fingrene. Jeg lægger den i øjenkrogen for et mere frisk look og på kindbenene for at få et fint shine. Den er uundværlig!

Magic Luminizer, RMS hos Riverandraven.dk, 330 kr.

2. HOOLA-Bronzeren fra Benefit giver præcis det solkyssede look, man gerne vil ha', hvor det ligner resultatet af en lille ferie og ikke af en tur i båsen på det lokale solcenter eller et besøg hos en dårlig makeupartist.

Hoola Blush, Benefit, 250 kr.

3. L'Oréal Paris' Miss Baby Roll Mascara bruger jeg både til hverdag og fest. Den giver et fint naturligt look men kan samtidig give dig festlige voluminøse vipper uden klumper, hvis du bruger lidt mere af den. Den drysser ikke, og jeg bliver aldrig mørk under øjnene af den.

Mega Volume Miss Baby Roll Mascara, L'Óreal Paris, 120 kr.

Sarahs favorit...

... duft?
Den røber jeg ikke! Det er min egen hellige duft, som meget, meget få har!

... kropsprodukt? En skrubbehandske fra Helseforretningerne – dem man både kan bruge til kroppen og kartofler. Og så cremedeo-doranten fra Soap Wall.

... skønhedssted?
Frisør Cim Mahoney Studio i Bredgade koster kassen men er simpelthen hver en krone værd, og så får jeg Ling Signature-behandlinger hos Dollface af Nanna Milinaris, som er min absolutte hudguru.

Anbefalet til dig