Mavebluser forbud
SPONSORERET indhold

Skole forbyder mavebluser: ”Vi gør de unge mennesker en tjeneste”

Det er upassende at iklæde sig mavebluser i skoletiden, mener skoleleder i Vejle Kommune.

Af: Sara Wilkins Foto: Getty Images
18. aug. 2021 | Mode | ALT.dk

Når eleverne har korte bluser på, der blotter dele af maven, kan det forstyrre koncentrationen i undervisningen og sende forkerte signaler.

Det er holdningen på Firehøjeskolen i Vejle Kommune, som har forbudt eleverne i udskolingen at bære mavebluser, såkaldte crop tops.

Det skriver DR, som har set en besked, som skolen har sendt ud til elevernes forældre, hvor de skriver, at eleverne ikke må have bar mave i skolen, fordi det ”hører hjemme i haven, på stranden og ude i sommerlandet”.

Læs også: Skal jeg lade være med at gå i tætsiddende tøj på arbejde?

”Vi går jo heller ikke på arbejde i shorts og bar mave. Vi gør os nogle overvejelser om, hvad vi kan have på, som passer til den situation, vi er i. Og det vil vi gerne lære de unge mennesker i et dannelsesøjemed, og det er derfor, vi går ind og har en holdning til det her”, siger skoleleder Bjarne Kyneb til DR.

”Vi tænker egentlig, at vi gør de unge mennesker en tjeneste ved, at man tager en snak om, hvordan man kan gå klædt, når man går på arbejde eller i skole. Man skal være bevidst om, at man med det tøj, man tager på, sender nogle signaler til andre, og at alle signaler er ikke rigtige i enhver sammenhæng,” uddyber han.

Læs hele historien hos DR her.

Har du en holdning til emnet og lyst til at blande dig i debatten? Skriv til os på tip@alt.dk.