Chanel SS19

Foto: James Cochrane Vi har samlet det bedste og de fineste øjeblikke fra SS19 i vores halvårlige catwalkspecial.

Hvilke trends dominerer denne sæson?

Hvilke trends dominerer denne sæson? Vi har rejst fra New York til London, videre til Milano og endelig til Paris for at blive inspireret.

Når modellerne skrider ned ad catwalken, gælder det for modehuset, designeren, stylisten og hår- og makeupartisten om at vinde og fastholde pressens, indkøbernes og i sidste ende din opmærksomhed.

Hver sæson vil vi bjergtages og inspireres. Designerne står på hovedet i arkiverne, genopfinder, finder på helt nyt og benytter sig af nye og ældre modelansigter, der bærer kreationerne i smukke, magiske og overraskende omgivelser.

LÆS OGSÅ: Emilie Helmstedt om sit karrieregennembrud: "Jeg lå i fosterstilling i tre dage. Kunne jeg klare det?"

Hver sæson rejser vi rundt til modeugerne, finder inspiration og gør status på både samtiden og fremtiden. Vi er blevet forført og forundret og har samlet alt det bedste og de fineste øjeblikke her i vores halvårlige catwalkspecial, der er nøje kurateret af os til dig.

ETRO
Surfboardet er din vigtigste (og tungeste) accessory denne sæson.

SPORTMAX

CHLOE
Surferstil og håret tilbage.

Hotel California

Tendens: Surferstil

Set hos: Sportmax, Michael Kors, Prada, Calvin Klein 205W39NYC, Etro og Chloé.

Californiens tie-dye surferstil har smittet af på modehusene, der har hentet inspiration hos Coachella og den afslappede attitude og livsstil på den amerikanske vestkyst. Hos Etro gik to surfere showet med boards som accessory til den sommerlige og blomstrede kollektion, mens den hos Chloé stod på ombre-dyes og frynser.

CHANEL

CHANEL
Er der noget som bare tæer i sandet? Iført stråhat og Chanel fra top til tå.
CHANEL
Pasteldrømme a la Chanel.

À la plage

Begivenhed: Chanel-showet

Chanel overgår altid sig selv og tog publikum med på stranden i endnu et overraskende og uforglemmeligt show. Modellerne kom spankulerende ned ad catwalken, der var lavet af sand, til lyden af bølgeskvulp iklædt, eller nærmere afklædt i pasteller, blonder, stråhatte og skoene i hånden.

FENDI

PRADA

Salvatore Ferragamo
Denne sæson kan du gå direkte fra træning på arbejde.

Spinning the wheel

Tendens: Cykelshorts

Set hos: Prada, Salvatore Ferragamo, Fendi, Maryam Nassir Zadeh og Chanel

Måske tror du, at Kim Kardashian og Yeezy har startet den nye frenzy med cykelshorts, men i virkeligheden skal vi tilbage til 90’erne, som designerne længe har flirtet med. Fendi satte en mavetaske og oversized overdel til og Prada en A-line-top.

Er det lidt for grænseoverskridende, kan du gemme popoen og tage en let frakke på som hos Salvatore Ferragamo.

BURBERRY

OFF-WHITE
Ready, set, go! Modellen Georgia Fowler gør blonder ekstra sporty.

Blonde on Blonde

Tendens: Blonder

Set hos: Burberry, Off-White, Gucci, Victoria Beckham, Stella McCartney og Alexander Wang

Blonder er ikke kun for romantiske sjæle. Denne sæson har de fået lidt mere kant og sporty referencer hos Off-White, grunge hos Burberry og patchwork hos Sacai. Så hvorfor kun tage dem på inderst inde og holde dem for dig selv? De skal ud og luftes, skal de.

LOUIS VUITTON
Print på print på asymmetriske kreationer. Et kunstværk fra Louis Vuitton.

VERSACE

MICHAEL KORS

Printbombe

Tendens: Print

Set hos: Balenciaga, Louis Vuitton, Marni, Versace, Michael Kors og Dries Van Noten

Der var en sand eksplosion af print, som var sat sammen i stumper og stykker på catwalken. Har du brug for inspiration, så kig hos Versace eller ­Michael Kors, som har mikset blomsterprint i to forskellige farver og Louis Vuitton, hvor det samme print blev sat sammen i maksi- og miniversioner.

GUCCI

GUCCI
Kollektionen var klassisk Michele med vintagefeel, dramatik og magi.

Baby ­Alone in Babylone

Begivenhed: Gucci-showet

Guccis kreative direktør, Alessandro Michele, valgte at flytte showet til Théâtre Le Palace – Paris’ svar på Studio 54. Modellerne gik gennem salen og op til scenen, hvor de blev belyst af spots, og midt under showet rejste ingen mindre end Jane Birkin sig og sang Baby Alone in Babylone.

LOEWE
Bilvask eller fjerfrakke?
LOEWE
Vi vil gerne have en vasker af Loewe.

LOEWE

Car wash girl

Begivenhed: Loewe-showet

Jonathan Andersons kollektion for Loewe blev holdt på UNESCO World Heritage Center i Paris, hvor han havde kurateret en kunstudstilling med bl.a. bastkurve og bilvaskbørster. Showet startede med sæbebobler, der underbyggede fornemmelsen af at være inde i en bilvask, og der var referencer til udstillingen i kollektionen; flagrende fjer og flettede tasker.

MICHAEL KORS

GUCCI

ERDEM

Højt på strå

Tendens: Hatte

Set hos: Erdem, Michael Kors, Marc Jacobs, Gucci, Calvin Klein 205W39NYC og Prada

Din hat skal være ekstravagant og dramatisk som hos Erdem, hæklet som hos Michael Kors eller en med en stor skygge som hos Gucci, men balaclavaen, bøllehatten og cowboyhatten er også stadig hotte som prikken over i’et på dit forårsoutfit.

LÆS OGSÅ: 7 ting, vi har lært af at gå til modeuge

SAINT LAURENT

VERSACE

Fremad Freja

Modellerne

Freja Beha Erichsen er en af dansk modes stoltheder. Denne sæson havde vi fornøjelsen af at se hende til Munthe i København, Calvin Klein 205W39NYC i New York, Versace i Milano, Burberry i London og Saint Laurent i Paris.

BALENCIAGA
Britta Lund, 56, er en af søstrene bag det svenske kreative agentur LUNDLUND.

VALENTINO

VICTORIA BECKHAM

Forklædt som voksen

Modeller

Modebranchen har de seneste år hyldet diversitet, og det betyder også en forlængelse af udløbsdatoen på modeller, særligt de store topmodeller fra 90’erne. Kristen McMenamy, 54, åbnede Valentino, Stella Tennant, 48, åbnede bl.a. ­Victoria Beckham, Yasmin Le Bon, 54, gik Calvin Klein 205W39NYC, mens Britta Lund, 56, gik Balenciaga. Sejt, de damer!

MAX MARA

Golden Days

Tendens: Gul

Set hos: Balenciaga, Marc Jacobs, Max Mara, Versace og Chanel

Du kan godt pakke strandtasken, for vejr-udsigten er optimistisk og lover masser af sol. I hvert fald, når man ser på forårskollek-tionerne, hvor gul var gennemgående.

Hos Balenciaga på silkesatin, hos Max Mara på et skulpturelt suit med tilhørende kjole og accessories i stærk solgul og hos Marc Jacobs som fulde outfits, dog i en mere sart pastelgul.

CHLOE
Gå i din mormors klædeskab, og se, om der gemmer sig en gammel klassiker.

DIOR

FENDI

Tilbage til fortiden

Tendens: Klassikere

Set hos: Miu Miu, Chloé, Fendi, Celine og Dior

Apostroffen var ikke det eneste, Hedi Slimane fjernede, da han overtog skitseblokken hos Céline og førte navnet tilbage til det oprindelige fra 1945. Mange mente også, at han fjernede modehusets sjæl og ånden fra Phoebe. I hans første kollektion var monogrammet også tilbage i et dobbelt C i vintagelook på husets Triomphe Bag, og hos Dior har den gamle it-taske Saddle Bag fået nyt liv.

BURBERRY

LOUIS VUITTON

MAX MARA

Be beige

Tendens: Beige

Set hos: Max Mara, Hermès, ­Burberry, Louis Vuitton, Dior og Prada

Det kan godt være, at den umiddelbart ikke lyder eller syner af meget, men beige er klassisk, stilfuld og særdeles klædelig, og dette forår kan det og du faktisk ikke blive beige nok. Hos Hermès i ruskind og hos Max Mara i alt fra lak til læder. Og så er der jo altid ­trenchcoaten …

LÆS OGSÅ: 5 opture og 5 nedture fra Copenhagen Fashion Week

CELINE
Det mest omdiskuterede show denne sæson var uden sammenligning Celines.

CELINE

New ­Celine

Begivenhed: Celine-showet

Celine-showet var det, der blev imødeset med størst forventning, for mange Phoebe Philo-fans har sørget over, at chefdesigneren valgte at stoppe efter 10 år hos mærket, som hun gjorde til kult blandt moderne kvinder. Hedi Slimane præsenterede velkendte slimanske silhuetter og designsprog: slim suits, sort/hvid, dyreprint, læder og pailletter. Det var i den grad en ny retning, som fik verden til at sukke efter #oldceline og starte et oprør på de sociale medier.

VICTORIA BECKHAM

VICTORIA BECKHAM
Et 10-års jubilæum, der er en gudinde værdigt.

Victoria’s victory

Begivenhed: Victoria Beckhams 10-års jubilæum

Hvem skulle have troet, at en Spice Girl ville skabe sit eget brand med så stærkt et design-dna og fashion-flair? Victoria Beckham har siden 2008 designet feminine power-outfits i de lækreste kvaliteter til den travle karrierekvinde, og denne sæson er det feminine suits, blonder, hæklede toppe og reb, der ­pryder kollektionen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Modeuge, Tøj, Tasker, Model og Shopping