Carrie Bradshaw Sex And The City

Foto: Getty Images/Handout Der er kameraer alle vegne til modeugen, så det er om at være forberedt!

Copenhagen Fashion Week

7 ting, vi har lært af at gå til modeuge

Modeugen er et minefelt af uskrevne regler, som ingen fortæller dig om, men bare rolig: Vi har din ryg og hjælper dig godt på vej lige her.

Modeugen er et minefelt af uskrevne regler, som ingen fortæller dig om, men bare rolig: Vi har din ryg og hjælper dig godt på vej lige her.

Disclaimer: Ironi kan forekomme.

  1. Go Danmark! Klæd dig i danske mærker. Det er bare god stil at hylde de mange stærke designere, vi har, når der også kommer presse fra udlandet. Særligt tjekket er det at bære det mærke, du er til show med. Men det kræver selvfølgelig også, at du er klar på adskillige tøjskift undervejs, så dansk er som hovedregel bare godt.
  2. Tyg af før showet. Lad dit tyggegummi ligge derhjemme! Ellers ender du med at sidde i baggrunden på diverse billeder med en hvid klat i mundvigen og ligne en, der tygger drøv. Og det er halvbittert, når billederne bliver ved med at dukke op igen og igen efterfølgende... Der bliver generelt hele tiden taget billeder, så gem din Stimorol til næste uge. Pastiller er vejen frem. God ånde er alligevel meget rart, når du hele tiden møder folk.
  3. Krydsede ben er gode for to ting. Der er en grund til, at mange sidder med krydsede ben på front row. Ingen gider nemlig at vise deres trusser. Til gengæld er det en perfekt måde at flashe et par lækre sko, hvis du er hoppet i sådan et par.
  4. Tjek Instagram om morgenen. Kør dit Instagram-feed igennem, for så kan du være heldig at fange et matchende outfit hos dine kolleger og nå at skifte. Det er bare ikke fedt at blive foreviget som en parodi på Dupond og Dupont, når det i virkeligheden er én af årets uger, hvor du kan give den fuld skrald og lege med dit look.
  5. Hav sukkerlageret fyldt. Tank op på bland-selv-slik og Toblerone! Modeugen kan sammenlignes med en form for overlevelsestur, hvor kroppen er på sit yderste, og der er stress på, når du pisker fra show til show. Derfor er det bedste, du kan gøre for dig selv at have et lager af sukker med til krisetider. Vores bil er velekviperet på det punkt.
  6. Champagnetipsy er ok. Det er muligvis verdens mest banale ting, men også en virkelig vigtig erfaring at gøre sig - undlad at drikke dig fuld på den første dag. Det er okay at være lidt champagnetipsy sidst på aftenen, men modstå at feste til de seneste nattetimer i begyndelsen af modeugen, for det kan føles lidt som at løbe et dagligt maraton – og det går bare ikke med tømmermænd!
  7. Bliv siddende! Hvis du gerne vil være uvenner med hele rækken, du sidder på, skal du læne dig fremover, så kun du og dem foran dig kan se noget. Har én gjort det, tvinger det alle andre til at følge trop, og så sidder hele rækken der i en akavet stilling. Ret upopulært, skulle vi hilse og sige, så vi holder os til at strække halsen lidt, hvis vi er endt i en blind vinkel.
Se, hvad vi ellers skriver om: Modeuge og Livsstil