Nikolaj Storm SS22

Foto: James Cochrane Det unge designtalent Nikolaj Storm vandt årets Zalando Sustainability Award.

Tendenser fra CPHFW SS22

Her de 7 største tendenser fra den københavnske modeuge SS22

Læder, 90’er-vibes og en lille g-streng trukket op over buksekanten. Vi har spottet de største tendenser fra den københavnske modeuge SS22.

Under Copenhagen Fashion Week, der løb af stablen i sidste uge, gav designerne os et indblik i, hvad vi kan forvente os af moden i foråret 2022.

LÆS OGSÅ: Her er farven, du skal iklæde dig i 2022

Det er et godt stykke tid ude i fremtiden, bevares. Men ikke desto mindre giver vi dig her de største tendenser fra catwalken.

Læder i lange baner

Skal vi fremhæve én ting fra den københavnske modeuge, som du med ro i sindet kan investere i til foråret, må det være læder. Det seje, slidstærke materiale var i hvert fald bredt repræsenteret hos de forskellige brands, der viste deres SS22-kollektioner i sidste uge. Der var alt fra lange frakker og blazere til mavekorte toppe og bukser – hovedsageligt i sort og brunt læder.

g-streng over buksekant.jpg
Remain Birger Christensen (tv.) og Rotate (th.).

All Strings Attached

Ikke i din vildeste fantasi havde du forestillet dig, at netop dén 90’er-trend ville finde vej tilbage til din garderobe igen. Og måske den heller aldrig gør det, men ikke desto mindre var den at finde adskillige steder på catwalken: g-strengen. Trukket op over buksekanten, præcis som i 90’erne. Klar?

ss22 mavebluse.jpg
Rotate.

Tilbage til 90’erne

Og apropos 90’erne så er g-strengen ikke det eneste fortidslevn, der skal bydes velkommen tilbage. På catwallken var der flere referencer til optimismens årti, hvor vi gjorde mange ting for at se godt ud – nogle klart mere heldige end andre. Og det er heldigvis ikke fordi bh-strop-hårbåndet eller de gotiskoptegnede læbekanter er tilbage, men double-denim, mavebluser, oversized silhuetter og spaghettistropper er. Det skal nok blive godt.

ss22 7 days.jpg
7 Days Active.

Gotta love Crocs

Vi elsker at hade dem, eller også hader vi at elske dem? Uanset hvad så insisterer Crocs på at blive på dine fødder en sæson mere. Og til foråret må du gerne pynte dem nitter som hos REMAIN Birger Christensen eller eksklusive ædelsten a la Chistopher Kane tilbage i 2017.

Du kan også gå planken ud og vælge versionen med hæl, der blev præsenteret tidligere på året som et resultat af designsamarbejdet mellem luksusmodehuset Balenciaga og Crocs.

ss22 stine goya.jpg
Stine Goya.

Ternet ninja

Der var også tern at spotte på catwalken; særligt hos Søren Le Schmidt og Stine Goya. Hos sidstnævnte øjnede vi endda en ny udgave af den lyseblå strik med grønne tern, som både Hailey Bieber og Kendall Jenner er blevet spottet i denne sommer med det resultat, at den er blevet revet væk. Af samme årsag spår vi også denne multifarvede strik stor succes til foråret.

ss22 nikolaj storm.jpg
Nikolaj Storm.

Godt skuldret

Hokus, pokus, skuldrene i fokus. Om det så er med hjælp fra skulderpuder, i form af pufærmer eller helt bare skuldre, tyder meget på, at de skal fremhæves.

Kom, lad os feste

Vi hungrer efter at feste igen, og designerne ved det. Der var i hvert fald pailletter, glimmer og opsigtvækkende farver en masse til dette års modeuge. Og lad det så snart blive 2022!

Se, hvad vi ellers skriver om: Modeuge, Trends og Tøj