balenciaga crocs
SPONSORERET indhold

Crocs med hæl: Har vi virkelig bedt om det?

Du har dem på hele tiden: I Netto, på jobbet og til fest… Og nu er der snart en ny version i byen. Crocs med hæl. Men har vi virkelig bedt om dem?

Af: Julie Bruun Lund Foto: Balenciaga
10. jun. 2021 | Mode | ALT.dk

Om du vil det eller ej, er de her, der og alle vegne.

LÆS OGSÅ: Årets hotteste accessory: Nu kan du få dem til din hund

Én ting er sikkert; de deler vandene. De overdimensionerede, men behagelige, farverige træsko i gummi. Alle har en holdning til dem – enten synes du, de er decideret rædderlige, eller også knuselsker du dem.

For sidstnævnte gruppe – de Crocs-elskende – har det måske også taget en lille smule overhånd. Lad os kalde det selverkendelse.

Du (læs: jeg) købte dem som supplement til dine sandaler, du bare lige kunne stikke i, når du skulle ned med skraldet. Pludseligt så du dig selv iført Crocs i Netto, hos lægen, ved frisøren og… sørme, om de ikke også var på den røde løber ved årets Oscarsuddeling.

Men altså Crocs med hæl? Altså behagelige stiletter. Tyg lige på den… Hvordan smager den?

Umiddelbart ikke synderligt godt.

Alligevel er det præcis, hvad Balenciaga med kreativ direktør Demna Gvasalia i spidsen netop har præsenteret på catwalken. Nogen vil måske mene, det er en smule blasfemisk, men altså ikke en joke.

For ja, det spanske luksusmodehus er teamet op med Crocs i forbindelse med modehusets nye SS 22-kollektion ”Clones”.

Ned ad catwalken strøg ekstravagante kjoler og klassiske skræddersyede trenchcoats side om side med Crocs-stiletter, voluminøse støvler og badesandaler – alt sammen med et twist af Crocs.

Se hele kollektionen her:

Et outreret designsamarbejde

Det amerikanske internetmedie Buzzfeed referer til det nye designsamarbejde mellem det udskældte træskomærke og det spanske luksusmodehus som; ”The collab that no one asked for.”

Alligevel er det ikke første gang, at Balenciaga og Demna Gvasalia samarbejder med Crocs om at genskabe den udskældte træsko. I 2017 gav de dem plateau og iklædte dem små motiver. De blev solgt for ca. 5.200 kr. (!?) og blev trods deres hampre pris udsolgt på nul komma fem. Det er dog endnu uvist, hvornår ”Balenciaga Crocs 2.0”-versionen lander i butikkerne og heller ikke, hvor meget den vil blive sat til salg for.

Balenciaga er dog ikke de eneste, der har haft kastet deres kærlighed på det ikke nødvendigvis smukke fodtøj.

I 2017 udsmykkede designer Christopher Kane nemlig Crocs-skoen med eksklusive ædelsten, og det fik den farverige plastiktræsko til at vinde indpas i modebilledet.

Året er 2021, og de er altså for alvor tilbage igen.

Spørgsmålet er bare, om vi også er klar til stiletversionen… Er du?

Anbefalet til dig