Ferie
SPONSORERET indhold

Daisy Løvendahl: "Tag ansvar for din egen glæde og skab en sommer, du nyder"

Endelig er vi i de uger, vi har længtes efter. Men hvad, hvis kæresten er selvoptaget, børnene irriterende, eller du ikke kan finde glæden?

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
25. jul. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. Afstem forventningerne

Mange tænker, at de ikke forventer noget bestemt af ferien. De vil bare gerne være sammen og nyde det. Hvis du er en af dem, så stop op. Hvad skal der egentlig til, for at du nyder ferien? For at du føler, I er sammen? Og har det dejligt? Tag en flaske kølig hvidvin eller en omgang ispinde, og sæt dig sammen med dem, du rejser med, og tag en runde på forventninger. Lad alle sætte ord på, hvad der giver dem en dejlig ferie, hvad de ønsker, og hvad der giver dem følelsen af at være nært forbundet.

2. Hvordan kan jeg gøre i dag fantastisk?

Brug 5 minutter hver morgen på at spørge dig selv, hvad der vil gøre denne dag fantastisk. Mærk efter, hvad du har brug for, og vælg noget til, som gør dig godt helt ind i sjælen. Vælg de ting, som du kan gøre for dig selv eller andre.

3. Vælg de små ting

Der er en kæmpe glæde i alle de små ting i livet. Den dejlige kaffe, brisen i håret, duften af blomster, synet af en sol, der går ned ... Vælg alle de små ting til, og giv dem værdi. Tag dig tiden til virkelig at værdsætte alle de detaljer, som du måske ikke giver rum nok til i hverdagen.

LÆS OGSÅ: 8 spørgsmål: Få svar på, om du er stresset

4. Læg ikke din glæde i andres hænder

Alt for ofte fokuserer vi på, hvad vi gerne vil have fra de andre. Og ja, det ville da sikkert være dejligt, hvis din kæreste var mere opmærksom, børnene mindre i konflikt, og hvad ved jeg, men det er ude af dine hænder. Du kan til gengæld gribe din egen glæde og gøre en dyd ud af at værne om den.

5. Sig ”fuck it”

Engang mødte jeg en mand, der havde rejst verden rundt og nu underviste i engelsk på en skole i Vietnam. Han sagde, at det vigtigste ord i det engelske sprog er ”fuck”. Det kan bruges til næsten alt: Fuck YES. Fuck NO. Fuck YOU. Fuck IT. Især det sidste er en ekstrem effektiv tilgang til bedre dage. At trække på skuldrene, sige fuck it og gå videre med fred i sjælen.

6. Sæt tempoet tre gange ned

Ferien er den oplagte mulighed for at sænke tempoet. Alle de ting, som kan være stressende i hverdagen med den lange kø, skoene, man ikke kan finde, og middagen, der tog for længe, behøver du ikke tage så tungt i ferien. Så sæt tempoet tre gange ned. Lad alting gå langsommere og opdag, hvad det gør ved dig og dem, du holder af.

7. Vær mere i dine sanser

Prøv at stille dig et roligt sted og fokuser på dine sanser én ad gangen. Først ørerne. Hvad hører du? Så synet. Se dig omkring som et lille barn, der opdager verden og bare tager den ind. Duft til alting. Træk vejret dybt og duft, duft, duft ... Mærk så din hud. Hvad fornemmer du? Kulde, varme, brise? Mærk det. Stik tungen ud og smag på luften eller slik dig om læberne. Hvad smager du? Der er magi i at være mere i dine sanser, og gør du det ofte nok, vil du opleve finurlige ting ske med dig. Men jeg vil ikke forklare dig dem. De skal opleves.

LÆS OGSÅ: 6 tips til at slippe din indre perfektionist fri

8. Sig ja til det hele

Børnene er kulrede, mændene er kedelige, vinen er bitter, og du får verdens værste menstruation. Sådan er livet også. Det er stadig din ferie, og du græder, hvis du har lyst. Nogle gange skal der faktisk også lidt drama til at skabe de fantastiske ferieminder. Så tag alt det ind, som sommeren byder på,og sig ja til det hele.

9. Udfordr dig selv

Er du bange for dybt vand? Tag en svømmetur alligevel. Gider du ikke læse Harry Potter for børnene? Prøv nu bare. Har du mere lyst til at drikke vin end at kysse med din kæreste? Overgiv dig. Der er magi i at give slip på sig selv og rykke lidt på grænserne. Men det er altid en kunst at kende de hårde grænser, som du skal stå fast på, og de bløde, som du måske godt kunne udfordres på.

10. Tag en enkelt ting med hjem

Ferierne er ofte der, hvor du gør noget andet, end du plejer. Er der noget af det, du kan tage med hjem? Uanset om det er en lokal madtradition eller en vane med at læse i sengen, inden du står op, eller se solen gå ned sammen med en elsket og holde i hånd. Forlæng følelsen af ferie ved at tage en konkret ting med hjem og integrere den i din hverdag. Du kan faktisk godt stå op 20 minutter før i hverdagen og læse eller gå tur og se solen gå ned i november.

Anbefalet til dig