influenza

Foto: Getty Michelle Kristensen giver tips til at bekæmpe den onde influenza

Bekæmp influenza og forkølelse

4 effektive tricks, der bekæmper influenza & forkølelse

Få Michelle Kristensens bedste tricks til at bekæmpe den onde forkølelse eller influenza

Hvis den onde forkølelse eller influenza er flyttet ind hos dig, er der ofte ikke meget andet at gøre end at krybe under dynen og forkæle kroppen med masser af væske. Men der er alligevel små fif, der kan tage toppen af isbjerget og sende dig på højkant lidt hurtigere, end kroppen havde planlagt. Her er et par af de tricks, jeg selv sværger til:

1. BOOST IMMUNFORSVARET
Lurer forkølelsen rundt om hjørnet, så er ingefær, citron og grøntsager dit immunforsvars bedste venner. Lav dine egne ingefærshots, og har du en juicepresser, så pres nogle sunde juicer med C-vitaminrige grøntsager som peberfrugt, spinat og kål. Desuden sidder hovedparten af dit immunforsvar i maven, så vær god ved din mave ved at spise sundt og droppe sukker og alkohol, indtil du er ovenpå igen.

2. LINDRING TIL KROPPEN
Ægte japansk pebermynteolie er gaven til dig, der er overmandet af snue og kan lindre symptomer på forkølelse, ondt i halsen samt ledsmerter. Kan bruges både direkte på huden eller i et glas vand. Psst! Vidste du forresten, at mørk chokolade med et højt indhold af kakao (70-80%) ligeledes har en positiv effekt på blandt andet hoste?

3. RASK MED KRYDDERIER
Når du har sygdom i kroppen, kan appetitten godt svigte. Men husk, at mad er kroppens benzin, også selvom du bare ligger på langs og føler dig uoplagt. Sammenkogte retter eller supper med masser af grove grøntsager, chili, ingefær og hvidløg er vejen frem. Stærk mad sætter gang i processerne i kroppen og hjælper dig med at blive hurtigere rask, så det der med at svede sygdommen ud, er faktisk ikke helt ved siden af. Ligeledes kan træning være godt, hvis du ikke er alt for syg. Hvis du f.eks. har feber, skal du dog holde dig i ro og lade kroppen komme sig.

4. BEKÆMP BAKTERIERNE
Hygiejne og udluftning er uhyre vigtigt, når du skal udrydde baktusserne og komme på højkant igen. Mange bakterier sidder ikke kun i tøj og møbler, men også i luften. Er du syg, så få nogen til at hjælpe med at lufte godt ud, skifte sengetøjet og svinge støvsugeren.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Så ofte bør du skifte dit håndklæde, hvis du vil undgå bakterier

LÆS OGSÅ: Spis chili og 9 andre tip til at undgå forkølelse

LÆS OGSÅ: 5 madvarer, der booster din sundhed

Se, hvad vi ellers skriver om: Influenza, Forkølelse, Immunforsvar, Bakterier og Michelle Kristensen