chiafrø
SPONSORERET indhold

5 madvarer, der booster din sundhed

Fyld køkkenskabene med disse sunde madvarer, der er nemme at bruge og samtidig giver sundheden et boost.

Af:: Michelle Kristensen Foto: getty
10. jan. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

MØRK CHOKOLADE
Med en plade mørk chokolade med 7080 % kakao kan du tilfredsstille den søde tand på en sundere måde. Modsat mælkechokoladen indeholder den gode næringsstoer, og du vil automatisk spise mindre end af den lyse chokolade, da smagen er mere koncentreret.

FROSTBØNNER
Giv de frosne bønner 30 minutter i ovnen med olivenolie, og du har en meget sundere form for fritter. Derudover kan du lade dem tø op og bruge dem til salat sammen med tomater og en olie-eddike-dressing.

HYTTEOST
Hytteost er rig på proteiner og velegnet til mellemmåltider med et strejf af kanel samt et æble til. Men det kan også smækkes sammen med æg til sunde pandekager.

BROCCOLI
Du kan altid bruge broccoli til en hurtig salat lavet med feta og rød peber, eller du kan køre det en tur igennem foodprocessoren og bruge det som erstatning for ris. Du kan også lave broccoliboller ved at blande den hakkede broccoli sammen med æg, salt og havregryn.

CHIAFRØ
Disse små frø er helt geniale som erstatning for mel. Brug dem i bagværk til at suge væske, og få oven i købet glæde af alle de gode næringsstoer som omega-3 og kostibre.

T I P ! Hold din mad simpel, men vær ikke nærig med krydderurter og krydderier. Forskning tyder på, at vi spiser mindre, hvis maden smager af mere.