Dit ansigt afslører, hvordan din krop har det
SPONSORERET indhold

Dit ansigt afslører, hvordan din krop har det

Pletter på kinderne, bumser på hagen og mørke rande under øjnene er ikke bare irriterende onder, der kan fikses med en tur i Matas. De er ofte tegn på, at din krop ikke har det supergodt, og kan heldigvis afhjælpes ved at justere på din kost, så din krop bliver sundere og din hud pænere.

Af: Marie Kaufholz Foto: Illustration: Wendy Plovmand
07. okt. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Hævede øjne
Årsag: Nyrerne er belastede, hvilket de bliver af stress, for lidt protein i kosten, eller hvis du sover for lidt og for dårligt.

Løsning: Skab mere ro med regelmæssige måltider, og prøv at gå tidligt i seng de næste 28 dage. Sørg for at drikke rigeligt, både vand og grøn te, brændenældete og gyldenriste. Teerne er vanddrivende, hvilket hjælper nyrerne med at skabe balance. Den perfekte snack er vandmelon, fordi den indeholder masser af væske (kan også skæres i skiver og lægges på øjnene – gerne direkte fra køleskabet).

Tør hud
Årsag: Dehydrering. Du mangler væske og fedtstof.

Løsning: Det er meget simpelt: Drik mere vand. Gerne op til to liter om dagen. Derudover skal du sørge for at få flere fedtstoffer i maden som f.eks. nødder, avocado og olivenolie. Det gør huden blødere. Din krop vil også blive glad for at få et shot hørfrøolie hver morgen i 28 dage. Start med en til to spiseskefulde og trap op til seks i løbet af de 28 dage. Olien (der hverken feder eller giver bumser) kan evt. blandes i en smoothie eller et glas juice – helt uden sukker selvfølgelig.

LÆS OGSÅ: Her er den mest undervurderede faktor for din sundhed

Urenheder ved næsefløjen
Årsag: Problemer med fordøjelsen, fordi tyktarmen har svært ved at få renset ud.

Løsning: Du skal have renset din krop, hvilket betyder, at du skal fokusere ekstra meget på kosten. Det betyder nul sukker og hvidt brød i 28 dage. Til gengæld masser af grøntsager, fisk og kylling, der alt sammen passerer hurtigt gennem tarmen. Prøv derudover kosttilskuddet 15 Day Cleanse fra Vitavia. com, der hjælper med at rense tarmen og bygge den op igen.

Bumser på hagen
Årsag: Ballade i hormonsystemet. Det kan skyldes, at menstruationen er på vej eller i gang. Det kan også være ubalance mellem de kvindelige og de mandlige hormoner, for meget testosteron producerer talg og urenheder i huden.

Løsning: At få balance i hormonsystemet. Spis græskarkerner og granatæbler – både friske og som granatæblesaft eller -ekstrakt. Sørg for at få masser af broccoli, da det hjælper kroppen af med ”brugte” hormoner. Efter 28 dage burde du se resultater.

LÆS OGSÅ: Flad mave: Her er den mest effektive øvelse

Solskader
Årsag: Du har brugt for lidt solcreme. Solen har stresset huden, som har reageret ved at danne genstridige brune pletter, så du husker solcremen næste gang.

Løsning: At indtage flere antioxidanter, der hjælper kroppen med at bekæmpe den stresstilstand, den er i, og som styrker huden. Spis grøntsager i stærke farver, f.eks. tomater, peberfrugter, spinat og bær. Suppler med E-vitaminkapsler både som tilskud og direkte på pletterne. De skal bare klippes op, hvorpå væsken puttes på huden.

Store porer
Årsag: Makeup, pudder og foundation (og måske også forureningspartikler fra luften) tilstopper porrerne udefra. Der er forskel på hudtyper, og hos nogle kan ovennævnte være med til at give urenheder.

Løsning: Book tid hos en hudterapeut, der kan rense huden godt igennem udefra, og styrk den indefra ved at spise masser af rene fødevarer som grøntsager, frugt, fisk og kylling, drikke godt med vand og indtage sunde fedtstoffer i kosten f.eks. avokado, olivenolie og nødder.

Tørre læber
Årsag: Dehydrering eller eksem. Tørre læber kan også være et tegn på problemer med fordøjelsen, så prøv at holde dig fra mælkeprodukter et par uger og se, om det ikke bliver bedre. Det kan også være tegn på, at du har brugt for meget læbepomade. Hvis du er en af dem, der bliver desperat i blikket, når der ikke er en læbepomade ved hånden, er det sandsynligvis det, der er problemet.

LÆS OGSÅ: Se 5 madvarer der booster dit humør

Løsning: Start udefra ved helt forsigtigt at peele læberne. Du kan lave din egen scrub ved at blande hvidt sukker i olie eller vaseline, som du blidt eksfolierer læberne i. Efter peelingen kommes et tykt lag læbepomade på, f.eks. EOS eller Burt’s Bees, der er økologiske. Gør det inden sengetid, så læbepomaden helt uforstyrret kan trænge ind. Du kan herefter fugte læberne indefra ved at drikke mere væske og få mere olie – både på salater, men også gerne et par skefulde i en smoothie dagligt.



LÆS OGSÅ: Sådan vasker du vinduer effektivt

LÆS OGSÅ: Find din tidstype og få mest ud af din tid

LÆS OGSÅ: Tre sære ting, din krop gør