flad mave
Foto: Bulls

Flad mave rekordtid

Sådan får du flad mave på rekordtid

Det er altså sjovere at skridte stranden af i badetøj, hvis der ikke buler alt for meget ud foran. Og heldigvis er maven et af de steder, hvor du allerhurtigst kan tabe dig, lover personlig træner Anne Bech. Her får du 10 gode råd til, hvordan du holder maven slank.

1 Slank(ere) mave på en uge

– Fedt ender på maven af to grunde: Man stresser for meget og spiser for meget. Brød og sukker ryger direkte på maven, men den gode nyhed er, at hvis du ændrer din kost, vil du allerede se resultater efter en uge, forklarer personlig træner Anne Bech. Og hvad er så den rigtige kost til flad mave? Masser af grønt og masser af protein. Især grønne grøntsager er gode, fordi de bliver fordøjet hurtigt og derfor ikke fylder i (og på) maven.

2 Spis morgenmad som en hulemand

– Den perfekte morgenmad er et stykke kylling, en håndfuld nødder og nogle bær. Det lyder outreret, men efter et par gange synes man ikke, at det er så underligt længere – det mætter længe og giver kroppen alt, hvad den har brug for, siger Anne Bech.

3 Badetøjsklar NU

Tag fem dage, hvor du kun spiser ting, der ligger let i maven. Det vil sige æg, fisk, lidt kylling og masser af grøntsager. Hold dig fra frugt, for det kan puste maven op. Efter fem dage, lover Anne Bech, at du vil kunne se resultater.

SE OGSÅ:Træning med Anne Bech - Sådan får du flad mave

4 Spis regelmæssigt

Din mave har det lidt som et barn – den kan godt lide ro og regelmæssighed. Især når det gælder spisetider.

– Det stresser kroppen, hvis den ikke får mad regelmæssigt. Og når kroppen stresser, så producerer den ekstra mængder af hormonet kortisol, som producerer fedt, der sætter sig på maven. Det gør den, fordi den tror, at den skal holde vores energi oppe. Netop derfor er det vigtigt, at man husker at spise tre daglige måltider, forklarer Anne Bech.

Og jo mere regelmæssigt, jo bedre. Hvis du vænner kroppen til, at den får mad for eksempel kl. 9, 12 og 18, så holder den op med at producere for meget kortisol.

5 Snyd med snyd på

For kvinder er der en løsning, som er meget mere behagelig end maveøvelser og grøntsager og næsten lige så effektiv. Nemlig en opstrammende badedragt. Den hjælper selvfølgelig kun, når den er på, men til gengæld giver den øjeblikkelige resultater.

6 Smør, smør, smør…

Man kan også smøre sig til et strammere maveskind med opstrammende cremer.  Kombinationen af massage og aktive ingredienser øger kroppens fedtforbrænding og giver en mere spændstig hud og et (lidt) smallere taljemål. Prøv for eksempel Love Handler fra Bliss eller Flat Ab fra Yves Rocher.

7 Rens ud

BioDrain er en udrensningskur, som hjælper kroppen med at udskille de stoffer, den har svært ved at fordøje, og som konsekvens kan give dig en oppustet mave. Pillerne skal tages tre gange dagligt i minimum 14 dage, men allerede efter første dag er der en mærkbar effekt i form af mindre ”luft” i tarmene. På grund af de aktive urter anbefales det kun at tage kuren 1-2 gange om året eller skifte til Bio- Drain Daily Detox, som er en mindre aktiv sammensætning og derfor kan tages dagligt. Det anbefales også at spise en lettere kost, undgå alkohol og i det hele taget stresse kroppen mindre, mens kuren står på.

BioDrain Daily Detox, 30 tabletter, 199 kr. BioDrain, 180 tabletter, 417 kr.

8 To maveøvelser der virker – lav dem tre gangeom ugen

Knætræk

Læg dig i sammen position, som hvis du skulle lave armbøjninger med strakte armen og kroppen som et bræt. Træk knæet op mod brystet, og sæt foden tilbage. Spænd godt i maven, mens du laver øvelsen. Lav 10 øvelser med hvert ben.

Fonda-cykel

Lig på ryggen, løft venstre knæ, og stræk højre ben over gulvet med strakte tæer. Hold hænderne i nakken. Spænd i maven, og løft skuldrene. Hvil hovedet i hænderne, så du ikke spænder i halsen. Vend højre albue mod venstre knæ. Skift langsomt til modsatte ben og knæ. Lav 10 øvelser med hvert ben.

Læs også: Lynkur gør dig stranklar

9 Stress af og få en pænere mave

Langvarig stress kan ses på maven. Altså den slags stress, hvor du konsekvent går i seng kl. et, aldrig sover otte timer og holder dig kørende på kaffe, kaffe og lidt mere kaffe.

– Ligesom kroppen ikke bryder sig om uregelmæssige måltider, er dens forsvar mod stress også at øge produktionen af kortisol. Så hvis du er slank på hele kroppen, men har for meget fedt på maven, skal du starte med at kigge på dine søvnvaner og slappe mere af generelt, siger Anne Bech. Hård og langvarig motion kan også stresse kroppen, så hvis du plejer at tage løbeture på 1,5 time, så prøv at korte dem ned til en halv time med høj intensitet, eller byt dem ud med noget mere roligt som yoga.

10 Lad en professionel gøre arbejdet

Hvis du ikke kan overskue at ændre på hverken mad – eller motionsvaner, kan du prøve en Tummy Tuck-behandling. ALT for damernes skønhedsredaktør, Marie Brodersen, har ageret prøveklud.

Hvad er det?

En Tummy Tuck er en 25 minutters kropsbehandling, der sætter gang i fedtforbrændingen og strammer maveskindet op.

Hvordan forgår det?

Vel anbragt på briksen med maveskindet blottet starter den indledende behandling med en omgang tørbørstning efterfulgt af en eksfolierende skrubbemaske, der sætter skub i blodcirkulationen og forbereder huden på de aktive ingredienser. Herefter bliver den aktive gel fordelt på mit maveskind, så peptiderne kan gøre deres del af arbejdet: at stimulere cellerne til at øge fedtforbrændingen ved at snyde dem til at tro, at kroppen er i gang med at træne! Og mens peptiderne arbejder under en stramt omviklet plastikfolie, nyder jeg en dejlig, afslappende skulder- og nakkemassage – det er træning, enhver kvinde (og mand) kan sætte pris på! Efter ca. ti minutter bliver jeg pakket ud igen, og min mave får en omgang massage med en opstrammende olie, inden den bliver smurt ind i den afsluttende gel.

Hvordan er resultatet?

Mit maveskind føles klart mere spændstigt, men min sukker-delle er stadig intakt, så mirakler er der selvfølgelig ikke tale om. For det bedste (og mest synlige) resultat anbefales det at fortsætte behandlingen med et hjemmeprodukt, der skal smøres på maveskindet to gange dagligt i otte uger. Jo løsere hud du har, jo mere synligt er resultat, så det er en optimal behandling for dig, der ønsker at stramme maveskindet op efter en graviditet eller et vægttab.

Om Tummy Tuck

Behandlingen koster 350 kr. hos Helle Thorup, Gothersgade 43, 1123 København K.

Om eksperten:

Anne Bech er personlig træner og ekspert i at forme kvinders kroppe. Du kan læse mere om hende på Annebech.com.

Læs også: Bliver du tyk af de her 10 ting

Se, hvad vi ellers skriver om: Flad mave, Anne Bech og Maveøvelser