Lynkur
SPONSORERET indhold

Lynkur gør dig strandklar

Nogle gange går det bare ikke at skulle vente på, at den fornuftige kostomlægning virker. Så hvis du har brug for at komme i sommerkjolen i aften eller i næste weekend, får du her de bedste råd til, hvad du skal gøre, når det skal gå (lyn)hurtigt. Første del af artiklen (de tre første sider) omhandler én-dags-kuren, hvor du lær, hvordan dukantabe et kvart kilo påén dag!Mens anden halvdel handler om uge-kuren, hvor du på 7 dage kan gå en hel tøjstørrelse ned!

Af:: Julie Vöge
05. jul. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Slank på en dag

Kost

– Hvis du faster en hel dag, det vil sige, holder dig til flydende gulerodssaft eller vand, så kan du faktisk tabe 1/4 kilo. Men det er absolut ikke en strategi eller en form for kur, som jeg vil anbefale, understreger kostekspert Per Brændgaard, og kalder fasteopskriften et desperat forsøg på at skrumpe så meget som muligt på én dag.


– Du kan også kaste dig over f.eks. Nupo-pulver, og ligeledes på 24 timer smide 300-400 gram, måske endda lidt mere, fordi der trækkes vand ud ad musklerne, og kroppen vil begynde at forbrænde kulhydratdepoter. Det ser på vægten ud, som om du taber dig meget, men det er altså ikke tabt fedt, men vand. Dagen efter vil du typisk tage alt det tabte på igen. De fleste af os kender det at have været sengeliggende med influenza i en lille uges tid, og bagefter kan glæde os over, at bukserne sidder utrolig godt. Desværre varer vægttabet sjældent mere end et par dage – så er vandet kommet tilbage i kroppen igen.


Per Brændgaard forklarer også, at et tabt kvart kilo ikke er ens for alle. Det afhænger nemlig af vores gener, hvor vi taber os først. Nogle bliver først hulkindede, andre skrumper på baglår og bagdel, mens andre måske kedeligt nok taber sig på brystpartiet, før andre kropsdele følger efter. Men taler vi vægttab på en sølle dag og i form af en faste- eller pulverkur, så vil det være fedt lagret omkring de indre organer, der ryger først. Også fedt omkring tarmene, hvilket vil få maven til at se fladere ud. Perfekt, hvis du vil se slankere ud en enkelt aften.

De „rigtige“ deller tager det længere tid at komme af med.


– Hvis problemet er fem kilo, der hænger på maven, så siger det sig selv, at en dags arbejde ikke kan gøre en forskel – heller ikke selv om du sikkert kan finde kosttilskudsproducenter, der hævder det. Du kan heller ikke svede fedtet ud. Vægttab kræver negativ kaloriebalance, altså at du indtager mindre, end du forbrænder, og tid. Det er ligesom en sund privatøkonomi, fortæller Per Brændgaard.

 

Læs også: Få eksperternes sunde sommertips

Hudpleje

Når du er brun, syner huden mere jævn, og cellulite er mindre tydelig. Så den bedste feberredning for at tage sig så godt ud som muligt med en dag til din rådighed er klart at få sprayet en omgang selvbruner på kroppen, fortæller kosmetolog Hanne Næss-Schmidt.
Hun tilføjer, at du godt selv kan smøre selvbrunercreme på kroppen, men det er vigtigt at tage sig god tid til projektet, for cremen skal fordeles grundigt og jævnt på hele kroppen, før resultatet bliver godt. Det bliver det også for 200-400 kr., hvor du på bare en halv time kan sprayes til en teint, der får dig til at se ud, som om du har ligget 14 dage ved Rivieraen.


– En anden fordel ved selvbruning er, at du er nødt til at få peelet huden først for at være sikker på, at det nye brune lag sidder godt fast og bliver jævnt fordelt. Der findes utallige gode peelingcremer og skrubbecremer, og en hamphandske er også altid god. Efter at have fjernet de døde hudceller på hele kroppen vil det i sig selv give en ny, frisk glød i huden, siger Hanne Næss-Schmidt.


Udvid den personlige pleje til også at få ordnet fødderne. Du kan godt selv gå i krig med fodfilen, men hvis du har meget hård hud, så er det sikrest at gå til en fodterapeut, der har professionelt udstyr at arbejde med. Der er også en risiko ved at file løs selv. Du kan file ujævnt, og så vokser den hårde hud også ujævnt ud, og i værste fald betyder det, at du kommer til at gå skævt på fødderne. Afslut med at smøre fødderne ind i en meget fed creme og sov gerne med et par store bomuldssokker på, så fugten bliver på foden natten over, så du kan
vise fine fødder frem i sandalerne.


- Den sidste finish er at lakere negle. Det pynter altid, siger Hanne Næss-Schmidt.


Læs også: Så let får du smukke negle

Læs også: Få makeup-artistens 7 bedste tricks

Motion


– Ligegyldigt om du aldrig har motioneret før eller ej, så er det bare ud ad sengen om morgenen for at skiftevis gå og løbe. Hvis din form er i top, så tager du selvfølgelig en lang løbetur. Når du kommer hjem, skal du lægge dig ned på ryggen, løfte benene op i vejret og vippe op og ned med fødderne. Venepumpeøvelserne sætter gang i kredsløbet og får væsken til at løbe væk fra underbenene og får dem til at syne slankere, siger personlig træner Anne Bech.

Hun foreslår også en serie maveøvelser, som f.eks. traditionelle mavebøjninger, der kan sætte gang i fordøjelsen. For når tarmene er tømt, syner maven fladere.


Inden du skal ud ad døren, skal du ifølge den personlige træner finde to halvlitersflasker frem og tage en i hver hånd. Stå da med armene ned langs siden og løft dem op i vandret position og ned igen. Det skal være langsomme bevægelser op og ned. Tag lige så mange, du kan. Det sætter musklerne i gang og blodomløbet, så dine arme ser pænere ud med det samme.

 

Du kan tabe ¼ kilo på en dag og få kroppen til at syne slankere.


Læs også: Sådan får du bugt med bulerne

Slank på en uge


Kost

– Hvis du er på Nupokur, så kan du på en uge tabe 1 ½-2 kilo, fordi du mister meget vand, men det er en barsk slankemetode, for du vil føle stor sult – især de første dage i kuren, fortæller kostekspert Per Brændgaard.


Et sundere alternativ er at vente med at spise, til du føler dig tilpas sulten og stoppe med at spise, når du ikke er sulten mere. Og ikke en bid mere.


Per Brændgaard er overbevist om, at der godt kan ryge mindst 1 kilo på bare syv dage, hvis man holder helt op med at overspise og lader sultfornemmelsen bestemme i stedet for. Sult er tegn på, at kroppen er ved at skifte over til fastestofskifte, og så brændes der for alvor fedt af.


– Det er i øvrigt også mere behageligt at spise, når du er sulten. Jeg er slet ikke tilhænger af, at man skal spise hveranden time for at holde blodsukkeret stabilt. Det vil for mange betyde ren overspisning. Dyreforsøg viser også, at dyr, der ikke bliver overfodret, lever længere. Sult holder dig ung, siger Per Brændgaard.


Et andet tip er at kigge dine kostvaner igennem og lue kraftigt ud i de dårlige i ugen op til strandturen. Ud med alt sukker, alkohol, hvidt brød, pasta og kartofler. Skru i stedet gevaldigt op for grøntsagerne. Der kan spises ufatteligt mange gulerødder, før du tager lige så meget på som af bare én Marsbar.


For at minimere risikoen for oppustet mave, er der endnu en god grund til at droppe hurtige kulhydrater. De er nemlig med til at danne gasser i tarmene. Kosttilskud med mælkesyrebakteriere kan også være gode til at regulere tarmfloraen og få luft ud af tarmene.

 

Hudpleje

Kosmetolog Hanne Næss-Schmidt anbefaler, at du med en uge til din rådighed gør de samme plejeting, som hvis du blot havde en dag til din rådighed: får en voksbehandlinger, gør fødderne præsentable med pedicure, peeler huden på hele kroppen og afslutter med selvbruner.


Herudover er der på en uge tid til at supplere op med en slankebehandling, som f.eks. Eximia – det er en stimulering af kroppens naturlige processer og er en kombination af lydbølger og dybtgående bindevævsstimulering, der nedbryder og opløser fedtdepoter, cellulitis og væskeansamlinger. På en uge kan du nå at få tre behandlinger. Hver behandling varer to timer og koster ca. 900 kr.


– Her er det vigtigt at understrege, at du kan købe dig fattig i cellulitecremer, men de hjælper ikke nødvendigvis, for ikke alle cremer kan trænge helt ned i bindevævet. Men uanset hvad har kroppen brug for fugtgivende cremer, så smør bare på af dem – og selve smøringen giver cirkulation i huden, og den kan gøre underværker for ujævn hud, siger Hanne Næss-Schmidt.


Et mere drastisk skridt er at få sprøjtet macrolane ind i brysterne, og øge dit brystmål med en hel skålstørrelse. Den geleagtige væske, der sprøjtes ind i hvert bryst virker ved at binde vand 1000 gange sin egen vægt. Det får brystet til at blive mere fast og syne en del større. Én indsprøjtning holder 1-2 år og koster fra ca. 20.000 kr.

 

Motion

– Hvis du virkelig træner hårdt hver dag og samtidig går på en stram diæt, kan du klart se en forskel på bare syv dage. Du kan faktisk gå en tøjstørrelse ned og reducere din appelsinhud med 15-30 procent, hvis du motionerer to gange om dagen, ikke sidder meget ned og samtidig forsager sukker og hurtige kulhydrater som hvidt brød, pasta og kartofler, siger personlig træner Anne Bech.


Hun forklarer, at cellulitis er vand bundet op af kulhydrater, når du så stopper med at spise hurtige kulhydrater, kommer vandet ud.


Motion sætter desuden gang i kredsløbet og blodcirkulationen og får affaldsstofferne ud. Især for kvinder er det super effektivt at lave masser af venepumpeøvelser, fordi vi har en tendens til at trække væske i underbenene.


– Start fem af ugens syv dage med hver morgen at komme ud at løbe. Eller hvis formen er skidt, så veksl mellem at løbe og gå. De resterende to dage skal du også være aktiv, men med en anden form for motion, så musklerne ikke bliver overbelastede. Det kan være på en crosstrainer i et fitnesscenter eller med en ordentlig omgang strækmarch på en sandstrand – det giver gode baller, forklarer Anne Bech.

 

Du kan gå en tøjstørrelse ned på en uge!