popcorn

Foto: Getty Få svar på, hvor mange kalorier der er i popcorn og flødeboller.

Hvor mange kalorier er der i dine popcorn?

Og hvad med kalorier i de luftige flødeboller? Vi har spurgt eksperten.

Er flødeboller og popcorn kaloriefattige?

Selv om popcorn og flødeboller virker luftige, lette og dermed måske også kalorielette, så er de det desværre ikke. Flødeboller indeholder 428 kalorier pr. 100 gram, hvilket er cirka 100 kalorier mindre end eksempelvis chokolade. Spiser du én enkelt flødebolle, indkasserer du 86 kalorier. Her taler jeg om en ganske almindelige flødebolle og ikke luksusversionen med marcipanbund.

Popcorn har, inden de er poppet som majs, en ganske fin næringssammensætning. Men for at blive til deres poppede version, bliver de vendt i fedt og får tilsat salt. Sammenligner du popcorn med chips indeholder popcorn lidt mindre fedt og lidt færre kalorier, men det er altså ikke meget. Til gengæld indeholder popcorn flere kostfibre end chips. Men sundt og kaloriefattigt er hverken popcorn eller flødeboller.

Læs også: Er kaffe, chokolade og rødvin er sundt i små mængder hver dag?

Og feder kartofler?

Det korte svar er nej. Det er aldrig den enkelte fødevare, der feder, men derimod dit samlede overskud af kalorier. Faktisk er kartofler en af de råvarer, der mætter allermest for færrest kalorier. I forhold til pasta og ris indeholder kartofler kun halvt så mange kalorier. For eksempel indeholder en kartoffel 80 kcal pr. 100 gram, mens kogt fuldkornspasta indeholder 142 kcal pr. 100 gram.

Kartofler er også en af dine vigtigste kilder til C-vitamin, ligesom den indeholder sunde og mættende proteiner. Så sæt bare kartofler på menuen.

Eksperten: Sofie Bentzen. Cand.scient i Humanernæring og kvinden bag bloggen Healthjunkie.com.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kalorier og Kost