Derfor får i Menstruation samtidigt.
SPONSORERET indhold

Hvorfor får kvinder menstruation samtidigt?

Eksperten giver os svaret.

Af: Redaktionen
11. nov. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

En hel del af os har oplevet det: Pludselig begynder ­vores menstruationscyklus at nærme sig ­vores kvindelige kollegers og veninders. Hvad er det, der sker? Vi ­spurgte overlæge Charlotte Møller på ­Gynækologisk Obstetrisk afdeling på Aarhus ­Universitetshospital, der ­henviser til en artikel fra 2013 i ­tidsskriftet "The Journal of Sex ­Research". Her har man nærstuderet den forskning, der er på området. Og faktisk er der noget, der ­tyder på, at det slet ikke er sådan, som vi tror: at kvinder, der er meget ­sammen, ­begynder at menstruere samtidig.

LÆS OGSÅ: 11 råd du ikke kendte i forvejen: Sådan slipper du af med din blærebetændelse

Tidligere har man ment, at det, der skete, var, at menstruerende kvinder udsender nogle duftstoffer ­kaldet feromoner, der påvirker ­andre kvinder, der så også får menstruation. Men nyere forskning viser, at det ikke er sådan. Grunden til, at kvinder oplever, at de pludselig begynder at sam-menstruere, er, at selv en regelmæssig menstruation faktisk er ret uregelmæssig. Derfor vil der næsten uundgåeligt ske det, at kvinder, der er meget sammen, af og til vil opleve, at de har menstruation samtidig. Og det bliver bemærket i modsætning til, når det ikke er tilfældet. Derfor er myten om, at kvinder, der er meget sammen, også begynder at menstruere samtidig, opstået. Men er vores menstruation virkelig så uregelmæssig? Ja, fortæller Charlotte Møller.

– Menstruation anses som regelmæssig, hvis cykluslængden er ­mellem 23 og 35 dage med mindre end 14 ­dages variation fra måned til måned. Så der er altså meget vide grænser for normalitet i forhold til, hvad de ­fleste tror.

LÆS OGSÅ: Skal jeg være bange for at gå sukkerkold?

LÆS OGSÅ: De 7 mest almindelige fejlantaget myter om sårheling

LÆS OGSÅ: 6 uventede fordele ved at sove nøgen