"I dag vil jeg ikke kun gøre ting af frygt for, hvad der sker, hvis jeg ikke gør det"
SPONSORERET indhold

"I dag vil jeg ikke kun gøre ting af frygt for, hvad der sker, hvis jeg ikke gør det"

Kan man trække stikket og skabe et nyt liv, når man ikke længere kan leve videre i det gamle? Ja, og det kan endda være nødvendigt for at overleve.

Af:: Sofie Winther Askgaard Foto: Jacqueline Fluri
19. sep. 2019 | Sundhed | Hendes Verden

Kun 25 år gammel var Gitte Gisselman Bomholt i gang med sit første selvstændige eventyr sammen med sin eksmand. Udadtil virkede alt idyllisk, og det var det også i mange år.

"Vi var gode sammen på mange måder, men når vi havde fri, kunne jeg se vores forskelligheder, og vi fik sværere ved at finde et plateau, hvor vi var glade sammen. Min eksmand arbejdede meget, og vi kunne ikke blive enige om, hvor meget det skulle fylde i vores familie", fortæller Gitte, der dog først opdagede det på en sommerferie for nogle år siden, hvor hun brugte meget af tiden på at græde på hotelværelset.

"Jeg kunne se, hvad vi ville ende med. Der gik ikke lang tid, før jeg kunne mærke, at beslutningen var taget i det ubevidste for lang tid siden. Vi skulle skilles", siger Gitte.

Læs også: Metakognitiv terapi: ”Vi kommer alle fra dysfunktionelle familier, det er bare spørgsmålet om, hvor meget…”

Meditation som terapi

Gitte har altid interesseret sig for selvudvikling og spiritualitet, og i tiden op til skilsmissen var hun meget optaget af sit indre. Der var "dårlig energi", som hun selv beskriver det.

"Jeg var ikke den Gitte, jeg ville være. Jeg var fyldt med frygt for ikke at gøre det godt nok, så alt, jeg gjorde, var af frygt for, hvad der ville ske, hvis jeg ikke gjorde det. Jeg var ikke glad", fortæller Gitte, der tog på meditationsretreat og genoptog sine tidligere daglige meditationer.

"Jeg har læst, visualiseret og mediteret, fordi jeg havde brug for at bygge noget nyt inden i mig selv, og det kunne ikke være sammen med min eksmand, for vi ville ikke længere det samme", siger Gitte, der efter skilsmissen stod alene med det fælles firma, som hun valgte at lukke for at tage et job midlertidigt. I en alder af 46 skulle hun nu finde ud af, hvad hun ville med sit liv.

"Jeg har været ked af det og bange, og jeg har ligget i min seng og grædt, når børnene sov. Selvom det var en forløsning at blive skilt, var det også en kæmpe sorg. Jeg havde ikke lyst til at være den samme som før, men hvem var jeg så nu?"

Læs også: Et liv med angst: ”Jeg troede, at sådan var mit liv bare”

Frygt er vendt til lyst

Gitte valgte at tage en uddannelse til coach og brugte lang tid på at arbejde med sin underbevidsthed. Vi handler nemlig ud fra oplevelser lagret i underbevidstheden, og man har brug for at rense ud i den, hvis man skal væk fra gamle mønstre, fortæller Gitte.

"Jeg har lært teknikker til at rense op i underbevidstheden, og det har gjort mig mere fri og glad. Jeg har ikke længere 300.000 bekymringer som i mit gamle liv. Mine børn siger, jeg har forandret mig. Jeg har altid været denne Gitte, men den gamle Gitte fyldte for meget før", fortæller Gitte, der for et år siden fik lysten til at være selvstændig igen og nu har åbnet en ny webshop.

"Jeg startede som selvstændig, fordi min far var blevet svigtet i et job – det skulle ikke overgå mig. Men i dag vil jeg ikke kun gøre ting af frygt for, hvad der sker, hvis jeg ikke gør det. I dag gør jeg dem af lyst, og jeg elsker mit arbejde", siger Gitte, der også kan smile af, at hun har fundet en ny kærlighed og bonusfamilie.

"Jeg går i stå ved tanken om, at jeg ikke var blevet skilt og havde lukket firmaet. Min eksmand ville stadig knokle løs, og jeg ville rende og slukke ildebrande hjemme og i firmaet. Jeg føler ikke, at jeg havde noget valg, for jeg ville slet ikke kunne leve med mig selv sådan", slutter Gitte

Anbefalet til dig