Billig træning
SPONSORERET indhold

Kom i form på 3 budgetter: mini, middel og luksus

Micha Østergaard deler svar på de mange mails om sundhed, der dagligt tikker ind i hendes indbakke, med Eurowoman.dk hver uge. Læs med og bliv inspireret af den personlige træner og tidligere OL-svømmer, der også står bag vores store boot camp.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Jannette Kneisel
08. dec. 2014 | Sundhed | Eurowoman

Det er blevet billigere at spise på lækre restauranter især i København, og det er faktisk muligt, at spise sundt uden at flænse pengepungen. Og skal du i gang med træningen er det også muligt at tænke over, om du bruger dine penge bedst. Det forklarer Micha Østergaard her:

Dette indlæg udspringer af spørgsmålet om, hvordan man billigst kommer i form. Jeg synes det er super godt og relevant.

På sin vis er det jo egentlig klart, hvad der er det billigste og mest effektive: træn ofte og effektivt i dit hjem og i naturen. Easy peasy, gratis og godt! Men nu er alting jo bare sort/hivdt. Måske kan du slet ikke finde ud af at træne alene og vil helst træne blandt andre. Måske bryder du dig (som mig) virkelig ikke særligt meget om at løbe. Eller måske har du brug for en, der hjælper dig igennem hver træning. Vi er individer med forskellige behov.

Ser vi bort fra at træne i hjemmet og naturen, vil jeg i denne artikel komme med løsninger til nogle forskellige behov. I sidste ende handler det om at finde ud af, hvad der får dig til at blive ved og ikke give op.

MINI: Fitnesscenter
At være medlem i et fitnesscenter er den mest åbenlyse mulighed. Her kan du både benytte dig af de forskellige cardiomaskiner, gå på hold og tage en ordentlig omgang styrketræning.

Hvis jeg skulle vælge ét eneste medlemskab, så skulle det være mit fitnesscenter-medlemskab. Her finder du de fleste ting, du har brug for. Selv bruger jeg for det meste deres styrkeafdeling, men om vinteren især bruger jeg også deres løbebånd og andet godt. Så er der selvfølgelig også de dage, hvor jeg bare ikke gider at træne, og der benytter jeg mig af holdtræningen.

En anden fordel er selvfølgelig, at du kan komme præcist som det passer dig. En ulempe derimod kan være, at du er ladt ret alene med din træning. Hvis du ikke er så kendt med de forskellige øvelser, er der ingen, der står og holder øje med din teknik.

Tip: Tag rundt til de forskellige fitnesscentre i din by og bed om at få en "test-dag/-træning". Det er for det meste gratis, og på samme tid får du set, hvilket udbud der er i din by. Du kan derefter lettere vurdere, hvor du får mest værdi for dine penge og i det hele taget befinder dig bedst.

MELLEM: CrossFit/Boksning/Triatlon o. lign.
Selvom det generelt er dyrere at gå et sted, der kredser specifikt omkring en bestemt disciplin, så kan det også være det, der gør, at du holder dig til ilden frem for at betale til et fitnesscenter, ddu aldrig ser indersiden af.

Jeg kan personligt ret godt lide at "gå til noget". Det er fedt, at der er nogle bestemte træningstider (okay, det er også en ulempe), at der er en træner, som siger hvad du skal og holder øje med dig og at der er andre til træning for at lave præcist det samme som dig. Derudover kan man her også nemmere måle, om man har forbedret sig, hvilket kan være en kæmpe motivation og skøn følelse. Hvem vil ikke gerne løbende kun se udbyttet af sit hårde arbejde?

Nogle af disse træningssteder giver i øvrigt også mulighed for at træne selv i løbet af dagen. På den måde får du faktisk muligheden for også at benytte dig af et lille fitnesscenter oven i købet. Ikke værst.

Tip: Tjek igen en masse forskellige ting i din by. Hvilke tilbud er der? Hvordan ser holdplanen ud? Bryder du dig om trænerne – det har meget at skulle have sagt.

LUKSUS: Personlig træner
Jeg arbejder selv som personligt træner, og ved, at der er nogle mennesker, der har brug for og meget stor gavn af, at man planlægger alle deres træninger, holder øje med dem, mens de træner, og står til rådighed, når der er spørgsmål. Ganske simpelt – ellers ville jeg ikke have noget job.

At have en personlig træner bliver mere og mere normalt. I USA har det været "normalt" i lang tid, hvorimod lande som Tyskland og Danmark er begyndt at benytte sig oftere og oftere af en personlig træner. Hvorom alting er, så er det unægtelig en luksus at have en personlig træner.

Fordelen er jo selvfølgelig, at du får et skræddersyet program til dig og dine behov. Der er enorm forskel for priser for personlig træning. Er du medlem af et fitnesscenter, kan du få et tilbud der, da næsten alle centre har en eller flere personlige trænere tilknyttet. Det vil for det meste være billigere end at hyre en personlig træner som mig, der tager hjem til mine kunder.

Hvis du beslutter dig for personlig træning så undersøg markedet. Der tilbydes virkelig meget forskelligt og også her, skal du finde ud af, hvad der passer til dig.

Tip: Ofte kan man få en gratis prøvetime. Spørg efter det. Derudover tilbydes der ofte en rabat, hvis du køber 10 træninger eller mere.

Tip: Tænker du at personlig træning er vejen for dig, kan jeg i Københavnsområdet anbefale Poul Haacker og Jacob Beermann. Begge yderst kompetente mænd, som jeg selv har rigtig stor tiltro til og til enhver tid blindt kan anbefale.

LÆS OGSÅ: Sådan får du nok ud af 15 minutters træning om dagen

LÆS OGSÅ: 3 bloggere: Det spiser vi til morgenmad

LÆS OGSÅ: Denne kur lover vægtab på 4 kilo på 4 uger