Marie Louise Wille
SPONSORERET indhold

Marie Louise Wille gik ned med stress - men fandt ud af noget vigtigt

I 2017 fik skuespiller Marie Louise Wille stress af mange års overarbejde. Men efterfølgende har hun fundet ud af noget ganske vigtigt.

Af: Marie Varming og Cille Lewinsky Foto: Claus Boesen
07. jun. 2021 | Sundhed | Hendes Verden

I 2017 brød skuespiller Marie Louise Willes verden sammen.

Hun havde længe arbejdet på en soloforestilling, og i det hele taget arbejdet meget i årene op til. 10 dage inden forestillingen skulle have premiere, kunne hun ikke mere. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

”Jeg brød sammen hos makeupartisten, som kørte mig direkte til en læge. Det føltes som om, jeg ikke kunne få luft, samtidig med at noget blev skåret op indvendigt,” fortæller den 51-årige skuespiller.

Marie Louise Wille fik sit folkelige gennembrud i DR-serien Sommer, men har gennem sin mangeårige karriere haft sin faste gang på blandt andet Det Kongelige Teater, Betty Nansen og Aarhus Teater.

Men for fire år siden blev hun nødt til at sygemelde sig, for hun kunne ikke længere gøre det, hun plejede: At spille teater seks aftener om ugen og tage til prøver på nye forestillinger om eftermiddagen:

”Jeg var sygemeldt i seks måneder, hvor jeg bare prøvede at gå ture, men alt føltes så væmmeligt. Min mand prøvede at gå med mig og holde mig i hånden, men jeg kunne knap nok være udenfor og slet ikke møde andre mennesker.”

Vi er alle bare mennesker

Det har taget Marie Louise Wille længe at komme ovenpå igen, efter hun gik ned stress.

Men én af de ting, der hjalp meget, var et otte ugers mindfulness-forløb, fortæller hun.

”Det var jeg vildt glad for. Det var så rørende at være der og møde politimænd, læger og IT-folk, alle slags mennesker, der var gået ned med stress lige som mig. Når der sker sådan noget, er vi alle sammen bare mennesker. Det, vi havde til fælles, var, at vi alle havde gjort vores bedste og knækket nakken på det,” siger hun.

”Men den slags går ikke over på otte uger, og jeg var shaky i lang tid efter. Jeg var også flov og undgik arrangementer, hvor nogen kunne spørge til mig. Jeg ventede i lang tid på, at det sluttede, og så kom jeg ud som en stærkere version af mig selv.”

Læs hele interviewet med Marie Louise Wille, hvor hun også fortæller om sit livs kærlighed, musikeren Thomas Bang, og om at uddanne sig til Steiner-pædagog

Anbefalet til dig