Mathilde Norholt

Foto: Privat Mathilde Norholt om sundhed.

Mathilde Norholt: Den bedste start består af solhilsen og lun citronvand

For skuespiller Mathilde Norholt er sundhed en rask og stærk krop, og derudover forsøger hun at spise vegansk og med omtanke for miljøet. Når overskuddet er i top, starter hun dagen med at dyrke yoga med sin datter. Læs mere om Mathildes forhold til sundhed her.

Hvad er sundhed for dig helt generelt?

"Jeg værdsætter, at jeg er rask. At min krop er stærk, og at jeg kan bruge den, uden at noget gør ondt nogen steder. Jeg er stoppet med at ryge for et år siden, og jeg kan virkelig mærke det. Jeg spiser kun slik, når jeg virkelig har lyst og drikker kun lidt alkohol indimellem. Det er sundhed for mig. Ikke at svælge i alt muligt. Jeg spiser stadig animalske produkter nogle gange, men min kost er overvejende vegansk. Det hjælper også på min samvittighed overfor vores planet."

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Når jeg er rigtig spitze, så starter jeg dagen med en solhilsen, og nogle gange er min datter med. Indimellem dropper jeg yogaen, og så er der bare fri dans til høj musik. Det er vidunderligt, og så er det sjovt. Når der skal mad ind, drikker jeg først en kop lun citronvand, og så spiser jeg havregrød med en masse nødder, frø og honning – og økosmør.

Jeg er ayurveda-fan, og der bliver smør altså nævnt med kærlighed. Når maden er spist, så leger jeg med min datter, før vi går ud i verden. Enten noget med prinsesser eller dinosaurer. Jeg elsker at opleve hendes verden udfolde sig. Det er jo den direkte vej til lykke, når ens børn er glade." 

Læs også: Annette Heick: "Dette gjorde jeg i tyve år, og jeg hadede det hver eneste gang"

Hvad har du altid i dit køleskab?

"Havremælk, soja, chili, vegansk mayonnaise, økologisk, revet cheddar og agurk. Og i skabene har jeg altid te og honning."

Hvad gør du for at holde dig i form?

"Jeg træner med personlig træner Sofie Blom, og så dyrker jeg streetyoga. Førstnævnte træner jeg for puls og styrke, og streetyoga dyrker jeg for at træne min smidighed og udholdenhed. Det er en god kombination, der fungerer perfekt for mig."

Læs også: Mascha Vang: ”Jeg vil da også hellere spise sukker end spinat”

Har du en vane, du gerne vil ændre?

"Jeg øver mig hver eneste dag på at tale til mig selv, som jeg ville tale til min bedste ven. De ord, vi siger til os selv, bliver vores sandhed. Hvis jeg stoler på mig selv, kan andre også. Jeg vil rigtig gerne nævne bogen ”Talk to yourself like a buddhist” af Cynthia Kane. Den er en anbefaling værdig, hvis man gerne vil øve sig i at tale mere kærligt til sig selv."

Mathilde Norholt

Mathilde Norholt, 37 år, skuespiller og datter af skuespillerparret Flemming Sørensen og Kirsten Norholt. Har en datter på 3 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning, Yoga, Sund livsstil og Sund kost