Annette Heick

Foto: Privat Annette Heick om sundhed.

Annette Heick: "Dette gjorde jeg i tyve år, og jeg hadede det hver eneste gang"

I 20 år tvang Annette Heick sig ud på løbestierne, og hun hadede det hver eneste gang. I dag holder hun sig fit med tennis, yoga og gode spisevaner, der blandt andet inkluderer morgenmad hele to gange om dagen.

Hvad er sundhed for dig?

"Det er en god blanding af søvn, mad og sport, når det gælder det fysiske. Når det handler om mit mentale velvære, så er jeg optaget af at få læst bøger, holde mig opdateret og hele tiden rette blikket udad for inspiration. Men jeg nyder lige så meget at vende blikket indad, når jeg dyrker yoga for eksempel."

Hvordan giver du dig selv den bedste start på morgenen?

"Mine morgener er meget ens. A38 med rugbrødsdrys og en kop kaffe med mælk. Klokken elleve bliver jeg altid sulten igen, og vi taler herhjemme om, at det er blevet tid til min klokkenelleve-morgenmad. Den består af noget bagværk eller et spejlæg og en avocado."

Hvad har du altid i dit køleskab?

"Mælk, æg og masser af grønt."

Læs også: Fredesblog om mental og fysisk sundhed

Har du en dårlig vane, som du gerne vil ændre på?

"Jeg er egentlig meget godt kørende, når det gælder spisevaner. Jeg elsker sødt og kan godt lide et glas rødvin, men jeg gider ikke gå og slå mig selv oven i hovedet med det. Min vægt er sådan nogenlunde den samme altid. Det siger jeg uden at veje mig. Men jeg har da oplevet tidspunkter, hvor den lige har været lidt for højt oppe at ringe. Så ved jeg som regel, hvad jeg skal holde igen med: Bagværk, pasta/ris/ kartofler og alkohol."

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Ja. Umærkeligt. Jeg kan se, at min mand, Jesper, som er kok, har ændret mine spisevaner til det sundere. Det er aldrig noget, vi holder øje med, men det bliver altid meget tydeligt, når vi er sammen med andre mennesker, at vi spiser ret godt og sundt herhjemme."

Læs også: Mascha Vang: ”Jeg vil da også hellere spise sukker end spinat”

Hvordan holder du dig i form?

"Om sommeren dyrker jeg yoga på stranden hver eneste morgen, da jeg går på et hold. Om vinteren vinterbader jeg, men ellers spiller jeg enormt meget tennis. Hele året rundt. I vinterperioden er det svært at få indendørs- baner, men jeg spiller klokken syv om morgenen både mandag og tirsdag. Om sommeren spiller jeg typisk fire gange om ugen. Jeg har ”mine piger”, jeg mødes med. Engang løb jeg også. Det gjorde jeg i tyve år, og jeg hadede det hver eneste gang. Da jeg så gik Caminoen for et par år siden, tog jeg en beslutning: Jeg vil gerne gå hver eneste dag, men jeg gider aldrig mere at løbe."

Annette Heick, 49 år

Tv-vært, journalist, sanger og tegnefilmsdubber. Gift med Jesper Vollmer, som hun har to sønner med.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Træning, Gåture og Interview