Rynker

Foto: Getty Der findes heldigvis helt naturlige måder at mindske de fine linjer på.

Kom rynkerne til livs helt naturligt

6 metoder til at få glat hud uden rynker

Drømmer du om at få glattet smile- og bekymringsrynkerne lidt ud, men uden gift eller nåle? Der findes heldigvis helt naturlige måder at mindske de fine linjer på.

1. Kosmetisk akupunktur

Er en kombination af akupunktur, stimulerende urtemasker og behagelig ansigtsmassage, der frigør spændinger og styrker og strammer hud og muskulatur i ansigtet, udfylder rynker, mindsker dobbelthager og løfter tunge øjenlåg. Du kan se forskel efter første behandling, men for et varigt resultat skal der typisk 5-8 behandlinger til.

– Kosmetisk akupunktur er en akupunkturform, der omfatter det hele menneske. Her rettes op på kroppens indre ubalancer, både de fysiske og de mere psykisk betingede. For der er som regel flere grunde til, at vi harspændinger, furer og urenheder i ansigtet. Vores udstråling kommer jo indefra, og har vi ikke kontakt til de indre ubalancer, kan vi heller ikke rette op på de ydre, forklarer Nicholas Van Bergen Garner, fysioterapeut, akupunktør og leder af Københavns Akupunkturskole, der uddanner kosmetiske akupunktører i hele landet. Find en kosmetisk akupunktør i dit område på kbhaku.dk

2. A.L.T. – ansigtsløftning uden kniv

Er en massageform, hvor man med særlige blide bindevævsteknikker fjerner ophobet stress fra huden og afspænder alle ansigtets 97 muskler. A.L.T. ansigtsløftningsteknik kan gøre huden mere elastisk og mildne rynker, mindske poser under øjnene og løsne op for kæbespændinger. Mange terapeuter kombinerer A.L.T.-teknikkerne med andre rynkeforebyggende metoder. Blandt dem er Lone Bengtsson fra Klinik for Holistisk Behandling. Udover ansigtsmassage og råd om kost og livsstil lærer hun også sine klienter at træne ansigtets muskulatur.

– Træningen virker opstrammende og gør dem mere bevidste om deres mimik. Mange rynker laver vi jo selv, når vi ubevidst spænder vores ansigtsmuskler. Arbejdet med ansigtet påvirker i øvrigt også psyken. Vores ansigtsmuskler er jo forbundet med vores følelser – så man falder til ro i sig selv og bliver mere rummelig efter behandlingerne.

LÆS OGSÅ: Sådan får du hvide tænder, glansfuldt hår og blød hud uden kemi

3. Styrketræning

Træn dine ansigts- og halsmuskler med afspændingspædagog Bodil Hjorts træningslydbog ”Hold masken – ansigtsløft uden kniv”. Her er styrketræningsøvelser for hals, mund, hage, kæber, næse, øjenomgivelser og pande – og selvfølgelig afsluttes med afspænding. Køb den på saxo.com for 50 kr.

4. Ansigtszoneterapi

Har rødder i årtusindgamle ægyptiske, orientalske og indianske samfund. Behandlingen består af manuel stimulation af punkter i ansigtet – på samme måde som zoneterapi på fødderne. Ansigtszoneterapi virker både opstrammende og genopbyggende.

Japansk lifting – også kaldet Cosmofacial lifting – er en kombination af japanske massageteknikker, manuel punktstimulering og ansigtszoneterapi. Behandlingen øger blodcirkulationen i huden, bindevævet og musklerne og virker opstrammende. Desuden dræner behandlingen ansigtet for overskydende væske (f.eks. poser under øjnene) og modvirker mørke skygger omkring øjnene ved bl.a. at stimulere blodcirkulation og lymfeflow. Kilde: sundhedsguiden.dk

LÆS OGSÅ: Fokus på cellulite: Hvordan kommer vi af med det?

5. Oxygenbehandlinger

Behandlinger med ilt blev et hit, da det kom frem, at ”oxygenlifts” var en af hemmelighederne bag Madonnas evige ydre ungdom. Mange tror, at det er ilten, der er den aktive ingrediens. Men det er en misforståelse, siger kosmetolog og indehaver af hudplejeklinikken Cream Pharmacy, Uzma Naz-Elahi.

– Det høje tryk fra ilten i enten en roller (se nedenfor) og/eller en airbrush sørger blot for at transportere den virksomme hyaluronsyre- og vitaminrige serum dybere ned i huden, forklarer hun.

6. Rul rynkerne væk

Dermarollere, dvs. ruller forsynet med bittesmå nåle som, når de rulles hen over huden, prikker huller og derved aktiverer hudens selvreparerende mekanismer, er noget af det nyere. Der er delte meninger om, hvor sundt det er, men rollere med helt korte nåle prikker kun lige hul i overhuden og gør ingen skade, er eksperterne enige om.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Hud