Sådan fandt Caroline sin idealvægt uden slankekure
SPONSORERET indhold

Sådan fandt Caroline sin idealvægt uden slankekure

Vores hjerne er skabt til at elske sødt, så hvorfor kæmpe imod? Forfatter, kost- og ernæringsekspert Caroline Fibæks modtræk til slankehysteri er ”Nydelseskuren” fri for kemi og fuld af kærlighed.

Af: Christina Bølling Foto: Camilla Hey, Line Thit Klein
04. maj. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Caroline Fibæk, 31, har slanke arme og en lille talje, men er ikke modeltynd nedenom. Hun elsker sin krop for netop at være feminin, sexet og er stolt af at kunne kalde sig normalvægtig i en verden, hvor kvinder gør krumspring for at blive tyndere, end naturen har skabt dem. ”Hvorfor?”, som hun siger ”lyt til din mand, han elsker garanteret din krop, som den er!”.

– Jeg har været overvægtig, da jeg var yngre. Mine vægtproblemer kom nærmest fra den ene dag til den anden i forbindelse med, at jeg mistede min mor som 18-årig. Mine forældre var skilt, og jeg boede hos hende. En morgen, mens jeg læste til studentereksamen, kom politiet og ringede på døren. Min mor var kørt tidligt på arbejde og var involveret i et trafikuheld. Jeg gik selvfølgelig i chok. Måden, hvorpå jeg kunne lukke munden på min fuldkomment uoverskuelige smerte og akutte livskrise, var trøstespisning.

– Jeg levede af pizza, slik og dårlig mad og fik det dårligere og dårligere. Både fysisk og psykisk. I dag ved jeg, hvordan det, vi spiser, også styrer humøret og påvirker følelserne. For mig endte det med et brag af en stressreaktion og en depression. Derefter lagde jeg kursen radikalt om kostmæssigt, ikke for at tabe mig, men for at få det bedre. Caroline Fibæk ved alt om, hvad mad betyder for vores helbred. Helt ned på celleplan, og slankekure er ikke en del af en sund levevis efter hendes mening.

– Jeg kan komme på 1.000 ting, der er vigtigere end at veje de fem kilo mindre, alle kvinder fabler om, siger hun og understreger, at hun ikke aner, hvor mange kalorier, der er i de raw-kager, hun er kendt for.

– De er lavet af medjoul-dadler og nødder, så det er sikkert mange kalorier. Men det optager mig ikke, det gør til gengæld hjernens biokemi. Mennesker har helt kemisk brug for sødt – det er vores foretrukne smag. Lysten til kulhydrater er måske det stærkeste drive i os. Jeg har prøvet at arbejde imod med min krop, men det kom der ikke noget godt ud af. Caroline Fibæk står bl.a. bag raw-food-bogen ”Raw 42” og hendes nye bog ”Nyd dig slank” (People’s Press) udkommer til maj. Hendes antislankekur ”Nydelseskuren” kan følges på Carolinefibaek.dk.

– Det magiske ved at stoppe kampen mod kiloene og i stedet fokusere på at ”nære” sig selv på alle planer har den positive effekt på kroppen, at man helt automatisk når sin idealvægt. Uden kamp.

LÆS OGSÅ: Ugens sunde tip: Kulhydrater er ikke forbudt