Spis godt uden forbud
SPONSORERET indhold

Spis godt uden forbud

Forbud fører sjældent noget godt med sig. I hvert fald ikke når det kommer til kost. Læs mere her.

Af: Jo Brand
15. sep. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Fy til gluten? Føj til mælkeprodukter? Og ingen kage under nogen omstændigheder? Forbud fører sjældent noget godt med sig. I hvert fald ikke når det kommer til kost.

– Det er jo intet motiverende ved at tænke på det, du ikke må få. I stedet er det meget mere positivt at fokusere på, hvad du må få, siger ernæringsterapeut, personlig træner og livsstilsforfatter Louise Bruun.

Hun forslår derfor, at du frem for at overdynge dig selv med forbud tænker på, hvad du må få og sørger for, at der, hver gang du spiser, er disse tre komponenter tilstede på din tallerken: proteiner, fedt og grøntsager.

– Hvis du begynder at spise på den måde, og udsætter dine smagsløg for krydderier og forskellige smagsindtryk, bliver du mæt og tilfredsstillet på en helt anden måde, end du ville gøre, hvis du spiser ensidigt, og så har du heller ikke lyst til alt det usunde, siger hun.

Proteiner: Kylling, æg, skaldyr, kød og fisk
Fedt: Koldpressede olier, nødder og avokado
Grøntsager: Broccoli, kål, rodfrugter og krydderurter

LÆS OGSÅ: Derfor taber du dig ikke af løb