TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Kærlighed
Foto: Mei Frey Damgaard Lad den næste uge handler om kærlighed og parforhold.

Guide: Sådan styrker du kærligheden på 7 dage

Savner du gnist i dit parforhold? Drømmer du om at føle dig som kæreste og ikke kone, mor, økonomipartner og praktisk gris, når du er sammen med din udkårne? Her er Daisy Løvendahls 7 ideer til, hvordan du over en uge kan give kærligheden fornyet saft og kraft.

1. Dag 1 / Torsdag

Bryd rutinen Det er tid til at give parforholdet ilt, så ilden kan blusse. Gør det ved at bryde jeres rutiner. Stop op, og sig med dine egne ord: Skat. Jeg savner dig. Jeg savner at være kærester, så den næste uge handler om OS. Det begynder i dag. Har du ikke lyst til at gå ud i aften? Så bliver jeg hjemme og lader op (eller omvendt!). Hvis du tænker, det er umuligt at gå ud, så bryd rutinen på en anden måde. Sov på sofaen og mærk, at den anden ikke er der. Jeg vil invitere dig til at mærke dig selv først. For det er afsindigt svært at skabe gnist med en anden, hvis du selv er helt slukket. Så honey, tænd lige gnisten hos dig selv i dag, okay?

2. Dag 2 / Fredag

Sæt ord på din kærlighed Inviter din kæreste til at sidde sammen med dig i 20 minutter. Se ham i øjnene, og hold hinandens hænder. Hvis det føles akavet, så drop romantikken, og smid jer i stedet i sofaen med et glas vin. Sig så: Nu vil jeg fortælle dig en ting, som jeg virkelig elsker ved dig, og derefter er det din tur – vi gør det tre gange hver, og så laver vi noget andet. Sæt dernæst ord på noget ved din kæreste, som du virkelig værdsætter. Det kan være en styrke som ”din humor” eller noget konkret som ”din evne til at skabe sammenhold”. Fuldend oplevelsen ved at koble det, du nævner, til en konkret situation. Som for eksempel: ”Kan du huske den sommer, hvor du insisterede på, at alle skulle bade inden maden, og det var de fedeste ture til vandet, fordi alle var med?”

LÆS OGSÅ: Har dette par løst gåden til god sex?

 

3. Dag 3 / Lørdag

Giv din kæreste det, han vil have Lørdag aften i et parforhold forbindes ofte med en bestemt ting . Det er ikke sådan, denne aften behøver at gå, men hvem ved, hvad der sker, når du lægger valget i din kæreste hænder og siger, at han må bestemme noget, du gerne vil gøre for ham i aften. Giv ham løftet om morgenen, når I vågner, og glæd dig hele dagen til at finde ud af, hvad han vil bede om. Hvis det virker for vovet, så knyt grænser til din invitation. Jeg vil gerne gøre noget dejligt for dig – men jeg beholder trusserne på!

4. Dag 4 / Søndag

Bed om det, du vil have Hvad savner du? At få en fodmassage? Ubegrænset opmærksomhed en time? At få talt om næste ferie? Eller en officer, der ikke er en gentleman? Det er din tur til at bede om det, du vil have. Fortæl ham det gerne om morgenen, så han eventuelt kan forberede sig. Slip ethvert hensyn til ham og alle tanker om, hvad han vil, synes, tænker. Gnist flammer op af, at nogen vil have noget. Der er ikke noget mere kedeligt end alenlange demokratiske samtaler, hvor man bliver enige om alt. Så fyr op, og slip din indre diva løs. Lad dig forkæle, og bed om det, du vil have.

LÆS OGSÅ: Kærligheden blomstrede mellem Jane og hendes stamkunde: "Jeg var helt solgt"

 

5. Dag 5 / Mandag

Uventet opmærksomhed Giv opmærksomhed på en anden måde, end du plejer. Det behøver ikke være en kæmpe gestus, men måske en sms på tre ord eller et postkort stukket i attachemappen. Du kan også gøre dig umage med at lave en god kop kaffe til din kæreste, som serveres med et smil. Eller du kan tilbyde at hjælpe med noget, du ellers ikke plejer. Er der tid i arbejdsdagen, kan det også være dejligt lige at ringe op for at spørge, hvordan det går. Giv den anden en lille oplevelse af uventet opmærksomhed og husk, at selvom de små ting måske ikke virker vigtige sammenlignet med alt det, der SKAL fungere med børn og fælles boliglån, så er det i det ekstra, unødvendige og ulogiske, at gnisten ofte vokser.

6. Dag 6 / Tirsdag

Rør ved hinanden Ord er ikke nok til at skabe gnist og kærlig forbindelse. Faktisk kan de være en ret reel forhindring. Tillad dig selv at tie stille og lade kroppen få plads sammen med din kæreste. Lad de vigtige beslutninger, pligterne og alt det, du skal, ligge, og læg jer sammen, giv en massage, nus hinandens fødder eller dans tæt til yndlingsmusikken. Rør ved hinanden, og opdag den helt enkle glæde i at kunne mærke den anden.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: “Min kone nægter at give mig det, jeg har brug for"

 

7. Dag 7 / Onsdag

Hvad kan vi give til verden sammen? Parforholdet kan blive så utroligt kedeligt, hvis det kun handler om hinanden. Løft blikket sammen, og se jer selv i det større perspektiv. Hvad kan I sammen? Når I lægger den, du er, og den, han er, sammen? Hvad vil I gerne bidrage med til verden som par? Kast begrænsningerne af jer hjemme i stuen, og giv plads til visionerne. Hvad drømmer du om? Hvad drømmer han om? Hvordan støtter I hinanden som par?

OM EKSPERTEN

DAISY LØVENDAHL er personlig rådgiver, foredragsholder, har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation og er forfatter til bøgerne ”LEV” og ”ELSK”. Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere. Bor i København med sin mand og deres to børn. Læs mere på Daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed og Parforhold