Flot Flower Loom halstørklæde fra Hendes Verden
Foto: Jacqueline Fluri
Hendes Verden

Flot Flower Loom halstørklæde fra Hendes Verden

Flot Flower Loom halstørklæde

Lad ungerne selv vikle fine små blomster og rosetter, som kan samles til et fint halstørklæde.

Af Sasia Laursen 13.okt.2014 Håndarbejde

Tørklæde

Materialer: Flower Loom • Garnrester (bedste resultat opnås, hvis garnet er blødt og uldent, til den viste model er anvendt både ensfarvede og regnbuefarvede garner i en tykkelse, der passer til hæklenål nr. 3 • forskellige knapper.


Vejledning: Der laves 10 firkantede blomster på de yderste pinde til tørklædet.

Når de 10 blomster er lavet, hækles de sammen til en lang række således:

Grib fat i de bageste løkker, så de forreste løkker på blomsten stadig er fri. Det er vigtigt at få grebet fat i hjørnerne og ellers bare lidt tilfældigt i de andre løkker. Hækl blomsterne sammen to og to ret mod ret med kædemasker.


Hæft rigtig godt! fortsæt sådan, indtil alle blomster er hæklet sammen. Hækl en kant hele vejen rundt i kontrastfarve fra retsiden af tørklædet. Der hækles 2 omgange med fastmasker.

Kanten skal hækles løst, ellers trækker den i tørklædet, som bliver skævt, igen gribes der fat i tilfældige løkker jævnt fordelt rundt om tørklædet.
pynt med forskellige knapper. Længden af tørklædet kan selvfølgelig varieres med flere eller færre flower loomblomster.

Brocher

Materialer: Se under tørklæde.


Vejledning: Blomsterne består af 2 eller 3 forskellige størrelser blomster lavet på flower looms runde model. Start med at lave den store størrelse. Dernæst den mellemste og til slut den mindste størrelse. Sy blomsterne oven på hinanden, og pynt til slut med knapper.

Tip
Blomsterne kan pyntes med knapper, perler, tyl, pailletter eller andet. Kun fantasien sætter grænser. Hæfter du en brochenål på bagsiden, kan de bruges overalt.

 

 

Hendes Verden nr. 42/2009Henter...